Ρούχο καθαρό στα μανταλάκια σας…

Δε χρηματοδοτώ με ψευδοφιλανθρωπία την πολιτική που σώζει τις μάζες, για να τις χειραγωγήσει μια και καλή και χωρίς αντίσταση. Δεν πλειοδοτώ στο μυαλομάζωμα, το μισθομάζωμα κι άλλα τέτοια τερτίπια, δίνοντας το καλό παράδειγμα της υποταγής στη συγκυρία.

Στο ικρίωμα του λαϊκισμού, της χυδαιότητας, της διαστρέβλωσης, της συναδελφικής κακοήθειας, της δημόσιας βιαιοπραγίας ακόμη, προς ηδονή των θηρευτών εντυπώσεων, έχω στηθεί αμέτρητες φορές από τότε που επέλεξα να ζω γράφοντας και μιλώντας. Το κεφάλι μου το κράτησα ψηλά και τη μέση μου ίσια κι όρθια.

Έτσι θα πράξω και τώρα. Στα γεράματα. Χωρίς τα… όπλα του τουήτερ και του ίνσταγκραμ. Δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε μακελάρηδες κι άλλα επίκαιρα κτήνη, φτηνιάρηδες ενδημικούς μαφιόζους και ιδεολογικούς δουλέμπορους της εντυπωσιοθηρίας. Στο τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, η απάντησή μου αφορά εμένα και τον παραλήπτη. Και δεν απαντάω μεμονωμένα σε καθάρματα που μ’ εκβιάζουν για να την πάρουν λάφυρο κι ύστερα να την βγάλουν σε πλειστηριασμό με εύλογο κέρδος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: η προτροπή για κατάθεση μισού βουλευτικού μισθού ήρθε από το  προσωπικό φέησμπουκ του πρωθυπουργού, ίσως και σ’ ένα διάλειμμα της μάχης εναντίον της πανδημίας. Οπότε χρειαζόταν κι ένα πυροτέχνημα για να μη φανεί η γύμνια του συστήματος, σε έδαφος υποκείμενου νοσήματος της υπερδεκαετούς οξείας μνημονίτιδας, που πλήττει μόνο το λαό. Δεν ήταν ούτε πολιτική πρόταση, ούτε κοινοβουλευτική, μήτε καν επίσημα διατυπωμένη, προσκοπικού τύπου πρόσκληση, σε εθελοντισμό. Έσπευσαν να ανταποκριθούν, κρύβοντας πίσω από επικαιροποιημένη φιλανθρωποίηση, τις φάτσες τους με κατάλληλες λεζάντες, πλείστοι όσοι κάτοχοι στρατιών τρολ και αλγορίθμων, αγοραστές τη ευμένειας του πρωθυπουργικού πρίγκηπα και θιασώτες της ελεύθερης αγοράς. Αυτής που θέλει οι δήμιοι των δικαιωμάτων να το παίζουν το ρολάκι ότι δήθεν μοιάζουν με τα θύματά τους σε επίπεδο συνεπειών. Να θολώσει ο νους να μη βλέπει τον εχθρό της επόμενης μέρας. Τωρινοί και μελλοντικοί άνεργοι, να χειροκροτούν όσους τους έδεσαν χειροπόδαρα, καβάλα στην ανωτέρα βία για το καλό τους.

Σ’ αυτήν την υποκρισία κρύβεται το… βουλώστε τα στόματα που νομοτελειακά θ’ ανοίξουν,  όταν η πραγματική ζωή κι όχι η επιβίωση θα διεκδικούν τα πάντα. Σ’ αυτό απάντησα εν γνώσει των συνεπειών του νόμου της επικοινωνιακής ζούγκλας, ότι δε βάζω πλάτη. Δε χρηματοδοτώ με ψευδοφιλανθρωπία την πολιτική που σώζει τις μάζες, για να τις χειραγωγήσει μια και καλή και χωρίς αντίσταση. Δεν πλειοδοτώ στο μυαλομάζωμα, το μισθομάζωμα κι άλλα τέτοια τερτίπια, δίνοντας το καλό παράδειγμα της υποταγής στη συγκυρία. Μπορεί να προσφέρω μάσκες και αντισηπτικά. Ούτε το ξέρετε τιμητές της δεκάρας, ούτε θα το μάθετε ποτέ. Αλλά  να προσφέρω  φίμωτρα και παραλυτικά των αγώνων, που θα εκραγούν άμα πεταχτεί το καπάκι της χύτρας ταχύτατου φόβου των ημερών, έχω το κουράγιο ν’ αρνηθώ. Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας. Είμαι ρούχο καθαρό, ανεξαρτήτως μόδας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

 • Ο/Η Trikaliti λέει:

  Αγαπητή κυρία Κανέλλη.
  Διάβασα προσεκτικά το κείμενό σας 2 φορές. Οφείλω να πω οτι είστε ένα δημόσιο πρόσωπο το οποίο εκτίμησα πρωτίστως για τα Ωραία Ελληνικά και στη συνέχεια για το Θάρρος.
  Καταλαβαίνω πίσω από τους οργισμένους επιθετικούς προσδιορισμούς που χρησιμοποιείτε, την πολιτική σας θέση. Επειδή έχω ψυχραιμία και θέλω να έχω κατανόηση. Αλλά την ώρα που με λόγια και πράξεις προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά το θάνατο και να υπηρετήσουμε την Ομόνοια και τη Ζωή, δεν είναι, νομίζω, η στιγμή για φανατισμό και πόλεμο. Όλοι και όλα, θα ζυγιστούν και θα φανούν μετά τη μεγάλη μάχη. Τότε, όρθιοι και ζωντανοί, θα κρίνουμε και τιμήσουμε ή θα αποδομήσουμε.
  Έως τότε, εάν επιθυμείτε να σας ακούσουμε, μην επιτίθεστε.
  Απλώς, ομιλείτε Ελληνικά. Με πειθώ και μέτρο, όπως σας και μας αξίζει.

 • Ο/Η ΑΧΠ λέει:

  “Όλοι και όλα, θα ζυγιστούν και θα φανούν μετά τη μεγάλη μάχη. ”

  όχι, δεν θα ζυγιστούν. Πας στοίχημα;

  Δεν νομίζω ότι γράφει έτσι γιατί είναι θυμωμένη και έτσι της βγήκε. Για να ξυπνήσει αυτούς που έχουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις γράφει έτσι. Πιστεύω. Και όχι δεν είμαι φαν.

  Μα γιατί να τους ξυπνήσει; Η ζωή της, και όλων μας, κινδυνεύει όταν οι άλλοι κοιμούνται.

  Και μια δική μου πρόβλεψη για την “μεγάλη μάχη” που λες: με 5εκ εργατικό δυναμικό το Κράτος θα προστατέψει τον κόσμο μόνο όταν οι νεκροί ξεπεράσουν το 1/2εκ εργαζομένους και θα είναι πρακτικά αδύνατο, σε λίγο χρόνο, να αναπληρωθούν από τους Πρόσφυγες. Σε αυτή την φάση όλοι είμαστε αναλώσιμοι, και οι ατυχείς νεκροί μέσα στα “πλάνα”.

  Ο Καρκίνος μας σκοτώνει με ρυθμό 2 στους χίλιους, κάθε χρόνο, κάθε χρόνο. Στην Αμερική έχουν 500,000 νεκρούς από καρκίνο κάθε χρόνο, κάθε χρόνο. Τι “Μάχη” δίνει το Κράτος για τον Καρκίνο; Και κάπου εδώ αντηχούν οι τέσσερις τοίχοι της απομόνωσης μου από τα γέλια μου.

3 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: