Περί ασυμμέτρων απειλών και εισβολών

Ο όρος τον οποίο χρησιμοποιεί εσχάτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ βαρύς και επικίνδυνος όταν ιδιαίτερα μιλάμε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Χρησιμοποιείται για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να λειτουργήσουν τα αμυντικά αντανακλαστικά των ευάλωτων πολιτών…

Ασύμμετρη απειλή

Ο όρος «ασύμμετρη απειλή» είναι σύγχρονος στρατιωτικός όρος που καθιερώθηκε κυρίως από στρατιωτικούς αναλυτές πολεμικών επιχειρήσεων μόλις στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ο όρος αυτός περιέχεται στα σενάρια νατοϊκών και εθνικών ασκήσεων καθώς και σε περιορισμένες κατά τόπους δραστηριότητες αμυντικής ανάπτυξης. Σήμερα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε ανάπτυξη ειδικών μέτρων ασφαλείας.

Γενικά, ασύμμετρος θεωρείται ο πόλεμος που διενεργείται από οργανωμένες μη-συμβατικές ομάδες, βασίζεται στην αναίρεση των κανόνων του δικαίου και του δικαίου του πολέμου, ενώ χρησιμοποιεί κυρίως χαμηλού σχετικά κόστους όπλα και επιχειρησιακή δράση που προκαλεί όμως, δυσανάλογα, μεγάλου (ασύμμετρου) κόστους αποτελέσματα στον υπέρτερο αντίπαλο, τόσο σε ανθρώπινες ζωές και υλικό όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος. Κύριος σκοπός του είναι η εξασθένιση/κάμψη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικής χρήσης των συντελεστών ισχύος του υπέρτερου αντιπάλου.

Στις ασύμμετρες απειλές/συγκρούσεις συγκαταλέγονται ακόμη και οι επιθέσεις ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων ή άλλων οργανωμένων οντοτήτων που ενστερνίζονται τα ανωτέρω, και μπορεί να χρησιμοποιούν από συμβατικά ή αυτοσχέδια όπλα μέχρι όπλα μαζικής καταστροφής πχ. μικρά πυρηνικά, ραδιολογικά, χημικά και βιολογικά όπλα. Ιστορικά, τέτοιες μεθόδους ακολούθησαν ασθενέστερες δυνάμεις εναντίον πολύ ισχυρότερων αντιπάλων.

Όπως καταλαβαίνετε ο όρος τον οποίο χρησιμοποιεί εσχάτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πάρα πολύ βαρύς και επικίνδυνος όταν ιδιαίτερα μιλάμε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Χρησιμοποιείται για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να λειτουργήσουν τα αμυντικά αντανακλαστικά των ευάλωτων πολιτών, έτσι ώστε να έχουμε εκδηλώσεις ακραίες, όπως αυτές που βλέπουμε και διαβάζουμε αυτές τις μέρες. Είναι χαρακτηρισμός που προσιδιάζει σε ακραίες ιδεολογίες και επιπλέον χρησιμοποιείται για να καλύψει τις εγγενείς αδυναμίες της πολιτικής εξουσίας και του συστήματος να λύσουν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη χώρα και το λαό μας.

Εισβολή

Όταν μιλάμε για εισβολή σε μία χώρα αναφερόμαστε στην επίθεση ενός όγκου εχθρικών δυνάμεων που περνούν τα σύνορα και μπαίνουν σε μια χώρα με σκοπό τη λεηλασία ή τη μόνιμη κατάκτηση.

Η εισβολή λοιπόν γίνεται με όπλα και όχι με μωρά παιδιά στην αγκαλιά. Ακόμη θα πρέπει να εξετάσουμε ποιός κάνει την εισβολή. Στη δική μας την περίπτωση που την κάνει ο (σύμμαχός) μας Ερντογάν, δεν μπορούμε σοβαρά να ισχυριστούμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες, Σύριοι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Σομαλοί κλπ πρόσφυγες-μετανάστες είναι πράκτορες του Ερντογάν. Άρα θα πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια στο γεγονός ότι στις χώρες αυτές έγιναν ή γίνονται ακόμη και σήμερα πόλεμοι και κανένας άνθρωπος δε θα επιθυμούσε να γίνει τροφή στα κανόνια αυτών που προκαλούν τον πόλεμο. Να προσθέσουμε εδώ ότι θεωρούμε πως σε κάποιες χώρες γίνεται πόλεμος ενώ σε κάποιες όχι. Όμως στο Αφγανιστάν στο οποίο εμείς θεωρούμε ότι δε γίνεται πόλεμος, μόλις πριν 2 μέρες, οι αμερικάνοι που βρίσκονται εκεί, υπέγραψαν συμφωνία με τους ταλιμπάν για τον τερματισμό του πολέμου, που ταλαιπωρεί αυτόν το λαό εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορούμε επομένως να ισχυριστούμε σοβαρά ότι οι προερχόμενοι απ’ αυτήν τη χώρα δεν είναι πρόσφυγες.

Κανένας μας επίσης δε θέλει η χώρα μας να γίνει αποθήκη ψυχών. Πολύ περισσότερο δεν το θέλουν οι πρόσφυγες-μετανάστες που ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν στην καθημαγμένη χώρα μας. Στόχος τους είναι να πάνε στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες όπου θα έχουν τη δυνατότητα επιβίωσης. Εάν υπάρχει λοιπόν ισλαμιστική συνωμοσία, όπως ισχυρίζονται οι συνωμοσιολογούντες, ας την αντιμετωπίσει η ιθύνουσα τάξη αυτών των χωρών, η οποία ως γνωστόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να συναγελάζεται με τον Ερντογάν, να κάνει μπίζνες μαζί του και να γράφει εμάς τους υποτιθέμενους εταίρους της στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Ας προσέχουμε επομένως λίγο παραπάνω και ας μην πέφτουμε τόσο εύκολα θύματα της φασιστικής προπαγάνδας που οργιάζει το τελευταίο διάστημα. Να θυμίσω ότι κάποιοι λέμε ευθαρσώς και χωρίς κανένα φόβο τις πολιτικές μας απόψεις.

Οι φασίστες όμως ποτέ δεν παραδέχθηκαν ότι είναι φασίστες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: