Όταν ο εισηγητής του μνημονίου συναντά το LUBEΝ

Ροζ ξεπλύματα και φαιοκόκκινα τσουβαλιάσματα

Σαν έτοιμη από καιρό και σαν θρασύδειλη, ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες -και θα φουντώσει ξανά τις επόμενες, βάσει προγράμματος- μια επικοινωνιακή καταιγίδα ενάντια στους “οπισθοδρομικούς κομμουνιστές που έχουν μείνει στη δεκαετία του 30′”, “αρνούνται να παρακολουθήσουν τις επιστημονικές εξελίξεις” και “ταυτίζονται με τις πιο αντιδραστικές, σκοταδιστικές απόψεις της συντηρητικής Δεξιάς”.

Αφορμή -αν τους χρειαζόταν δηλαδή- είναι το νομοσχέδιο περί αλλαγής φύλου που έρχεται στη Βουλή. Αν πάρει κανείς τα άρθρα και τα σχόλια των τελευταίων ημερών, μπορεί να συμπεράνει πως το ΚΚΕ δε διαφωνεί ειδικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά γενικά και από θέση αρχής με το δικαίωμα κάποιων ατόμων να αλλάξουν το φύλο τους χωρίς χειρουργική επέμβαση. Το ψέμα επαναλαμβάνεται κι αναπαράγεται, για να ενεργοποιήσει εξαρτημένα αντανακλαστικά και να διαδοθεί στο διαδίκτυο, όπως η φωτιά στα ξερά χόρτα. Κι αν τα γεγονότα δε συμφωνούν με το έτοιμο σχήμα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Καραγιαννίδης του Σύριζα -εισηγητής του 4ου μνημονίου- και το πρόσφατο λιβελογράφημά του, όπου θεωρητικά αποδομεί σημείο προς σημείο την τοποθέτηση του Δελή (εισηγητής του ΚΚΕ) αλλά πρακτικά ρίχνει απλώς λάσπη κι όποιον πάρει ο χάρος. Τα άλματα λογικής βγάζουν μάτι και τα όποια σχόλια περισσεύουν.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα. Ξεκινάμε με το επίμαχο ζήτημα του “κοινωνικού φύλου”.

Για τον κ. Δελή και το κόμμα του λοιπόν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «θεμελιώνει και αναπαράγει τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό μεταξύ του βιολογικού και κοινωνικού φύλου».

Ακολουθεί το λογικό συμπέρασμα του Καραγιαννίδη.

Ο κ. Δελής θεωρεί ως επιστήμη μόνο τη βιολογία ή το πολύ-πολύ την ιατρική.

Κουνάμε το κεφάλι συγκατανευτικά και συνεχίζουμε για τα δικαιώματα των συγκεκριμένων κατηγοριών -που κάθε άλλο παρά διασφαλίζονται νομικά.

Για το ΚΚΕ επίσης «το παρόν νομοσχέδιο, παρά τους ισχυρισμούς της αιτιολογικής έκθεσης δεν προσφέρει καμία προστασία -το αντίθετο».

Τι καταλαβαίνει από αυτό το σημείο ο Καραγιαννίδης;

Αυτό που λέει το κόμμα είναι σωστό. Μέχρι τώρα όλοι οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί και προσδιορισμοί των ανθρώπων στη χώρα μας ήταν μια χαρά προστατευμένοι. Πλέον περνάμε σε άλλο επίπεδο. Με άλλα λόγια τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα κινδυνεύουν αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο!

Φτηνή ειρωνεία και ακόμα φτηνότερο πνεύμα. Αλλά τα καλύτερα σημεία ακολουθούν.

Συνεχίζοντας ο κ. Δελής μας αποκαλύπτει και τη βασική διαφωνία του με το νομοσχέδιο: «υιοθετεί τον ανορθολογικό και αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των χαρακτηριστικών του φύλου, με την ταυτότητα φύλου».

Πάρτε μια ανάσα κι ετοιμαστείτε για την ερμηνεία του Καραγιαννίδη.

Το τι είναι επιστημονικό και τι είναι ορθολογικό θα μας το πει η Σοβιετική Ένωση και το Κόμμα.

Όσο προχωρά, δεν τον ενδιαφέρει καν να κρατήσει μια στοιχειώδη επαφή έστω με όσα “μεταφράζει” στη δική του γλώσσα, παρά μόνο να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του κοινού στο οποίο απευθύνεται με έτοιμα, στερεότυπα σχήματα. Ας δούμε τη συνέχεια, για το ζήτημα της ψυχολογική παρακολούθησης.

«για βιολογικούς, κοινωνικούς και άλλους λόγους, το άτομο βιώνει μία έντονη σύγκρουση ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του φύλου του και στο φύλο στο οποίο νιώθει ότι ανήκει». Εδώ, λοιπόν, «πρέπει να στηρίζεται η ολόπλευρη κοινωνική προστασία του ατόμου και στη συνέχεια η όποια νομική αντιμετώπιση».

Ακολουθεί το ακλόνητο συμπέρασμα.

Τρελάδικο; Ζουρλομανδύας και γκούλαγκ; Πατριαρχία και αγία ρωσική οικογένεια; Φυσικά!

Και αφού πήρε φόρα, συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος.

Όπως τονίζει αργότερα ο εν λόγω εισηγητής «με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αίρονται και υποβαθμίζονται τα όποια μέτρα στην επιστημονική και ψυχοκοινωνική στήριξη τέτοιων ακριβώς επιπτώσεων ώστε να επιλυθεί αυτή η ασυμβατότητα».

Βαθιά ανάσα και βουτιά στον κουβά με τη λάσπη.

Στον κομμουνισμό του ΚΚΕ δεν θα υπάρχουν ασύμβατοι, πάει να πει ανώμαλοι. Θα στηρίζονται ψυχοκοινωνικά γιατί θα θεωρούνται άρρωστοι.

Ο Καραγιαννίδης είναι τόσο χαρούμενος για τις λογικές σκέψεις που κάνει, που υπογραμμίζει τα συγκεκριμένα σημεία με έντονη γραφή (bold). Αλλά τα πιο ακλόνητα συμπεράσματα, δεν τα έχει εκθέσει ακόμα…

«Με το νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζεται η ομαλή κοινωνικοποίηση του ατόμου, η ανάπτυξη του, η καλλιέργεια της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στον άνθρωπο […] αναπαράγονται και στις στάσεις ζωής ο υποκειμενισμός, η αναζήτηση ατομικής λύσης στα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα που βιώνει ο καθένας και η καθεμιά. προωθείται […] απ’ όλους τους μηχανισμούς της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας, η χυδαία διαστρέβλωση της αντικειμενικής, της κοινωνικής πραγματικότητας, αυτό αντανακλάται ως συνείδηση στην αντίληψη για το φύλο, καθώς και στις κοινωνικές σχέσεις των φύλων, στη στάση ιδιαίτερα της νεολαίας».

Ακολουθεί η μετάφραση του Καραγιαννίδη.

Τραγέλαφος!  (…) Δυνατό ΚΚΕ τώρα για να μην γίνουμε όλοι αδερφές βορά στο ευρωσφαγείο των μονοπωλίων, θα ήθελε να πει το κόμμα, αλλά δε μπορεί να το πει έτσι ακριβώς.

Υπάρχουν και χειρότερα, μα θα στα πω αργότερα.

«είναι ιδιαίτερα συμφέρον για την αστική εξουσία και τους μηχανισμούς της, η συγκρότηση σμπαραλιασμένων ταυτοτήτων, με βάση για παράδειγμα το φύλο, ώστε να διαμορφώνονται επιπλέον εμπόδια για την συνειδητοποίηση της ταξικής ταυτότητας, για την ανάγκη της πάλης για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, καθολικά λέμε εμείς, για όλες και για όλους»

Κι η χυδαία ερμηνεία του Καραγιαννίδη.

Πάλι αλλιώς θα ήθελε να το πει ο κύριος Δελλής: «αν υπήρχε ταξική συνείδηση θα είχαμε μόνο άντρες κανονικούς και γυναίκες κανονικές, γι’ αυτό ισχυρό ΚΚΕ». Οι νεκροί/ες, οι τραυματίες, οι φυλακισμένοι/ες, όλοι κι όλες που πρωτοστάτησαν στα κινήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας τις τελευταίες δεκαετίες είναι πράκτορες του κεφαλαίου;

Πάμε για γκραν φινάλε με γενικό συμπέρασμα.

Κομμμουνισμός (λέμε τώρα) και πατριαρχία. Αυτό είναι το σημερινό ΚΚΕ.

Αντιμνημονιακή αριστερά (λέμε τώρα) και ροζ ξέπλυμα (pink wasing), θα μπορούσε να απαντήσει κανείς, για το κόμμα του Καραγιαννίδη, με το ίδιο σκεπτικό. Δεν είναι τυχαίο πως με τη χυδαιότητά του κατάφερε να εξοργίσει κι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας για συμπάθεια προς το ΚΚΕ.

Η ουσία του θέματος απασχολεί -στην καλύτερη- παρεμπιπτόντως το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεφεύγει από κάθε όριο σοβαρής κριτικής -ή έστω πολεμικής- καταφεύγοντας σε φτηνό αντικομμουνισμό του κονσερβοκουτιού, πολλά έτοιμα συμπεράσματα και λούμπεν επιχειρήματα.

Μια κι είπαμε “λούμπεν”, τα μεγάλα μυαλά συναντιούνται, με όχημα το χαβαλέ και το “φρέσκο, μη ξύλινο λόγο”. Έτσι η διαφωνία με την τοποθέτηση του Δελή…

Η βασική διαφωνία βρίσκεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υιοθετεί τον ανορθολογικό και αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των χαρακτηριστικών του φύλου με την ταυτότητα φύλου. Ουσιαστικά θεμελιώνει ατομικό δικαίωμα στον προσδιορισμό του φύλου με βάση την υποκειμενική άποψη που έχει το άτομο για το φύλο στο οποίο ανήκει. Όμως το φύλο προσδιορίζεται αντικειμενικά. Και αυτό δεν σχετίζεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Οδηγεί στο τσουβάλιασμα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, τους ψεκασμένους ΑΝΕΛ και άλλους.

Εδώ διαβάζουμε ότι μάλλον η κοινωνία ή και το ΚΚΕ (γιατί όχι;) θα αποφασίζει ποιος θέλει και χρειάζεται να προχωρήσει σε διόρθωση φύλου και όχι το εν λόγω άτομο. Είναι θλιβερό που παραθέτουμε την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ μαζί με αυτές της Χρυσής Αυγής και του κ. Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ μικρή προσπάθεια δείχνει να καταβάλει το κόμμα του Περισσού να βρεθεί εκτός αυτής της λίστας στο συγκεκριμένο θέμα.

Είναι θλιβερό που παραθέτουμε το Luben μαζί με το παραλήρημα του Καραγιαννίδη, του εισηγητή του μνημονίου, που πουλάει τρέλα και φτηνό αντικομμουνισμό, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ μικρή προσπάθεια δείχνει να καταβάλει η αρθρογράφος του site να βρεθεί έξω από αυτό το τσουβάλι στο συγκεκριμένο θέμα.

Τουλάχιστον βρίσκει σοβαρές απαντήσεις από αρκετούς αναγνώστες στα σχόλια, που δεν έφαγαν το κουτόχορτο στην εύπεπτη συσκευασία του χαβαλέ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: