Όταν εκλεγούν στρίβειν διά του αρραβώνος…

Εμείς και ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως ΚΚΕ τα αποκαλύψαμε και δείξαμε το δρόμο, αλλά δυστυχώς, το κριτήριο ψήφου ήταν τα σόγια, οι παρέες, οι γνωστοί και η αυταπάτη ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πολιτικές εκλογές, δεν μπλέκονται τα κόμματα. Τώρα ο λογαριασμός μάς περιμένει όλους και είναι ανεξόφλητος.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια φαιδρά επιχειρήματα δημάρχων και παρατρεχάμενων, όταν επιδίδονται στο προσφιλές άθλημα της κωλοτούμπας.

Όσο είναι στην αντιπολίτευση ή στην αναμονή, πλειοδοτούν για τα λαϊκά προβλήματα.

Όταν εκλεγούν στρίβειν διά του αρραβώνος. 

Καμία εντύπωση λοιπόν που ο νέος δήμαρχος Χίου σε συνεργασία με την απερχόμενη δημοτική αρχή, αποφάσισαν να μη μειώσουν τα ανταποδοτικά τέλη, παρά τα περί του αντιθέτου λεχθέντα στα αδιάψευστα τηλεοπτικά πάνελ, περί μειώσεων. Άλλωστε, ο υποφαινόμενος, ήμουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας, πιέζοντας μάλιστα σε μία τέτοια κατεύθυνση, αν και  ξέρουμε στη Λαϊκή Συσπείρωση πολύ καλά ότι θα είναι η πρώτη που θα αθετηθεί, γιατί, αυτοί είναι!

«Δεν είμαι λαϊκιστής», δήλωσε ο νέος δήμαρχος, δε γνωρίζω την οικονομική κατάσταση του δήμου, για να προβώ σε μειώσεις ανταποδοτικών τελών.

Γνωρίζει όμως γιατί ήδη έχει υπάρξει 12 χρόνια δήμαρχος σε Αμανή και Ομηρούπολη, ότι τα ανταποδοτικά τέλη δεν σχετίζονται με τη γενική εικόνα των οικονομικών του δήμου.

Μπορεί να αποτελούν διπλή και άδικη φορολόγηση των δημοτών, όμως εισπράττονται μέσω ΔΕΗ και είναι ενταγμένα στον προϋπολογισμό της καθαριότητας, είναι δε κουκιά μετρημένα μέσω των συντελεστών.

Γνωρίζει πολύ καλά επίσης την ακρίβεια, την ανεργία, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία,  που μαστίζουν τους δημότες μας και όλους τους Έλληνες, ελέω των πολιτικών των κυβερνήσεων και της τελευταίας της ΝΔ, της οποίας στέλεχος αποτελεί, έστω και σε αναστολή (;).

Οφείλει να γνωρίζει, ότι από κοινού οι αντιπολιτεύσεις των Βουρνού, Τριαντάφυλλου και Καραβασίλη – η ΛΑΣ είχαμε δική μας πρόταση με μεγαλύτερες μειώσεις – είχαν καταθέσει πρόταση μείωσης των ανταποδοτικών τελών, που ξεπερνούσε κατά πολύ την πρόταση της δημοτικής αρχής της οποίας  η μείωσή της ήταν ανεμική και άτολμη.

Ο κύριος και βασικός λόγος αυτής της πρωτοβουλίας, που ο νέος δήμαρχος κάνει την πάπια ότι δεν τον γνωρίζει, ήταν ότι αυξήθηκαν οι εισπράξεις των ανταποδοτικών, πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, λόγω της αλλαγής στα τετραγωνικά μέτρα!

Ο νέος δήμαρχος λοιπόν ούτε αδαής είναι, ούτε διακρίνεται από ανικανότητα.

Απλά έκανε τη δουλειά του εξαπατώντας, όπως και οι προηγούμενοι για άλλη μία φορά τους δημότες της Χίου κοινή συναινέσει φυσικά, με λόγια του αέρα.

Ο ίδιος και η παράταξή του γνώριζαν και τι έλεγαν και τι θα έκαναν, γι’ αυτό και αποδεικνύονται και λαϊκιστές και ανακόλουθοι.

Εμείς και ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως ΚΚΕ τα αποκαλύψαμε και δείξαμε το δρόμο, αλλά δυστυχώς, το κριτήριο ψήφου ήταν τα σόγια, οι παρέες, οι γνωστοί και η αυταπάτη ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πολιτικές εκλογές, δεν μπλέκονται τα κόμματα.

Τώρα ο λογαριασμός μάς περιμένει όλους και είναι ανεξόφλητος.

Μάρκος Σκούφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: