Οι λέξεις

Η γλώσσα της πιάτσας που προσπαθούν να μιμηθούν ορισμένοι φωστήρες της πολιτικής, χάνει την αμεσότητα και την ουσία της όταν απομακρύνεται από την πηγή της. Έτσι το αθώο κι αυθεντικό στο στόμα των προαναφερθέντων γίνεται χυδαίο, όπως χυδαία είναι η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών και οι κολυμβητικές οδηγίες διάσωσης όταν όλα έχουν τελειώσει τραγικά και αμετάκλητα.

Ακόμα κι όταν κάνει λάθος ο απλός άνθρωπος κι αντί να πει “α θ υ ρ ό σ τ ο μ ο ς” λέει “α ν θ η ρ ό σ τ ο μ ο ς” ή την “πεπατημένη” τη λέει περπατημένη, πάλι μέσα είναι.

Η γλώσσα της πιάτσας που προσπαθούν να μιμηθούν ορισμένοι φωστήρες της πολιτικής, χάνει την αμεσότητα και την ουσία της όταν απομακρύνεται από την πηγή της.
Έτσι το αθώο κι αυθεντικό στο στόμα των προαναφερθέντων γίνεται χυδαίο, όπως χυδαία είναι η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών και οι κολυμβητικές οδηγίες διάσωσης όταν όλα έχουν τελειώσει τραγικά και αμετάκλητα.

Όταν η δ ι κ ή μας ψυχή μας είναι σκοτεινιασμένη και βουβή μπροστά στον πόνο και τη συμφορά, ας το βουλώσει τουλάχιστον η κάθε μια “ανθηρόστομη παπάρω” εκπρόσωπος της εξουσίας.
Μετά συγχωρήσεως.

Ελένη Γερασιμίδου

Σ.Σ: Το άνθος είναι φυτό. Η κοτσάνα είναι φυτό
Άρα η κοτσάνα είναι άνθος.
Καλά ξεμπερδέματα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: