Οι καταπιεστές μας, γίναν υποστηριχτές και θεραπευτές των καταπιέσεων μας

Εσάς ανεχτήκαμε. Εχτές λέγατε «Σκάσε». Τώρα λέτε «Μίλα». Εχτές δικαιολογούσαν τ’ αφεντικά και τα «ονόματα» για να είναι αρεστοί. Όλα ένα γίνανε. Όλοι και όλες το ίδιο. Μια ίσια γραμμή ξεπλύματος.

Οι απεργοσπάστες του χθες (και του σήμερα) γίναν εκπρόσωποι των δικαιωμάτων μας.

Οι καταπιεστές μας, γίναν υποστηριχτές και θεραπευτές των καταπιέσεων μας.

Οι Θύτες γίναν ένα με τα θύματα.

Γι’ αυτό και είναι επικίνδυνοι όσοι αναπαράγουν το «όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα». Και δηλώνουν «ανεξάρτητοι» supporters.

Γι’ αυτό κάτι κτηνάκια που προσβάλλουν, βρίζουν, κακομεταχειρίζονται συναδέλφους, συντελεστές, βοηθούς, μαθητές, κοτσάρανε «είμαστεόλοιμαζί».

Γι’ αυτό μας χτυπούσανε την πλάτη συνάδελφοι και λέγανε «έλα μωρέ, έτσι είναι. Λίγο περίεργη/ος. Θα συνηθίσεις». «Έτσι είναι. Κάνεις υπομονή και στην επόμενη δουλειά θα σε έχει υπόψιν. Κι εγώ έτσι κάνω». Για να βγουν τώρα να μας κάνουν «ανεξάρτητο» μάθημα ατομικού θάρρους στον καπιταλισμό. Και ατομικής ευθύνης. Και λέει κάπου: σεβασμό και αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές». Εσάς ανεχτήκαμε. Εχτές λέγατε «Σκάσε». Τώρα λέτε «Μίλα». Εχτές δικαιολογούσαν τ’ αφεντικά και τα «ονόματα» για να είναι αρεστοί. Όλα ένα γίνανε. Όλοι και όλες το ίδιο. Μια ίσια γραμμή ξεπλύματος.

Οι ίδιες/οι που μας λέγανε «Σωπα μη μιλάς», μας πετάνε το μπαλάκι για ατομικό θάρρος, για ατομική ευθύνη, από το ατομικό της/του πληκτρολόγιο, στην ατομική μας οθόνη.

Και αναπαράγουν οι ακόμα πιο επικίνδυνοι πως δεν σχετίζεται η έμφυλη βία και η πατριαρχία με το πολιτικό σύστημα, με το εργασιακό περιβάλλον. Με τον καπιταλισμό. Με το ανταγωνιστικό παιχνίδι της αγοράς τους για αναρρίχηση στην εξουσία, την όποια μορφή εξουσίας. Οι εκβιαστές των ζωών μας που μας έχουν στριμώξει με όλα τους τα εργαλεία στην ανοχή και την ανέχεια, γίνανε supporters, γίνανε ένα «είμαστεόλοιμαζί».

Είναι οι ίδιες/οι που νομίζουν πως καταπολεμήθηκε ο φασισμός επειδή «καταδικάστηκε» η χρυσή αυγή. Και πετάνε και θεωρίες δυο άκρων για καλύτερο ξέπλυμα.

Κι όλα τα συμπαρομαρτούντα θα φτιαχτούν με ανακοινώσεις. Θα φτιαχτούν από μόνα τους και το καθένα ξέχωρα.

Το ξέπλυμα καλά κρατεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: