Ο θείος από το Αμέρικα…

Με το θείο Ντόναλντ, έστω και αν δεν υπάρχει συγγένεια αίματος, υπάρχει σίγουρα ιδεολογική, ασχέτως αν ο ένας αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός και ο άλλος ως ρεπουμπλικάνος νεοφιλελεύθερος. Βέβαια παλιότερα, άλλα έλεγε ο Τσίπρας για τον τράμπ, όταν ήλπιζε να μη μας βρει αυτό το κακό, αλλά αυτήν την ασυνέπεια του την έχουμε πλέον συνηθίσει.

– Ωπ, Αλέξη, τι κάνεις;

– Έλα ρε, άσε έχω προβλήματα, δεν μου παίρνει μπρος η οικονομία…

– Και για αυτό αγχώνεσαι, έχω εγώ ένα φίλο ειδικό στις επενδύσεις, θα σου δώσω το τηλέφωνό του να σου τη φτιάξει!

Ο λόγος για μια πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Σκοπεύω να σταθώ και να σχολιάσω δυο σημεία της συγκεκριμένης συνέντευξης τα οποία και θα παραθέσω:

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει μακρά πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων. Γνωρίζει πότε μια επένδυση μπορεί να είναι επωφελής και πότε όχι. Βλέποντας κάποιος την Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι μπορεί εύκολα να διαγνώσει ότι ανοίγονται μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας» (πηγή: ΑΠΕ)

Καταρχήν είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ο Τραμπ επιτυχημένος στο χώρο των επιχειρήσεων, εκτός και αν έχει πλέον μάθει από τα αλλεπάλληλα λάθη του στην διαχείριση της περιουσίας που βρήκε έτοιμη από τον πατέρα του. Εδώ μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις αποτυχίες του για να πάρετε μια ιδέα. 

Ο θείος από το Αμέρικα…

S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα…

Γενικότερα αυτή η αντίληψη του τύπου «έχω ένα φίλο που ξέρει από κουμπιούτερ…», για την οικονομία, εκφράζει λίγο μια νοοτροπία μεσσιανικού τύπου που ομοιάζει με τη λογική των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, και η οποία απέχει γαλαξίες από την πραγματικότητα. Είναι ο «θείος από το Αμέρικα» που θα έρθει να μας αποκαταστήσει. Με το θείο Ντόναλντ, έστω και αν δεν υπάρχει συγγένεια αίματος, υπάρχει σίγουρα ιδεολογική, ασχέτως αν ο ένας αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός και ο άλλος ως ρεπουμπλικάνος νεοφιλελεύθερος. Βέβαια παλιότερα, άλλα έλεγε ο Τσίπρας για τον τράμπ, όταν ήλπιζε να μη μας βρει αυτό το κακό, αλλά αυτήν την ασυνέπειά του την έχουμε πλέον συνηθίσει. Στο κάτω – κάτω οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο απόγειό τους… Μένει μονάχα να καταργηθούν –σύμφωνα με τους βουλευτές της κυβέρνησης– μερικά απομεινάρια, όπως το σύνθημα «φονιάδες των λαών αμερικάνοι» που πλέον είναι αναχρονιστικό

Εκεί όμως που βρίσκεται η ουσία είναι στο δεύτερο απόσπασμα:

«Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ, με δεδομένο το ενδιαφέρον τους για τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την εξαιρετικά σημαντική αμυντική συνεργασία μας – μεταξύ άλλων και στη Σούδα- έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι σκοποί της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας βρίσκουν κοινά σημεία με τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή» (πηγή: ΑΠΕ)

Για εμένα η δήλωση αυτή, επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για αναβάθμιση του ρόλου του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, επέκταση των βάσεων και ενίσχυση των οπλικών συστημάτων ακόμη και με πυρηνικά στον Άραξο.

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9511336

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9525494

Σε κάθε περίπτωση, με επενδύσεις ή χωρίς, οι όποιες στάμνες πρόκειται να σπάσουν θα σπάσουν (σ)τα δικά μας τα κεφάλια…

Ο θείος από το Αμέρικα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: