Μη καρτεράτε να λυγίσουμε…

Θεωρεί αλήθεια η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος, ότι θα αφήσουν τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ να βγάλετε το Κόμμα με έμμεσο ή άμεσο τρόπο εκτός νόμου;

Η συγκέντρωσή στο Εφετείο στις 7/10/2020 απέδειξε ότι αυτός ο λαός θεωρεί πολύ σοβαρή υπόθεση τον φασισμό, για να εμπιστευτεί την αντιμετώπιση του στους Τερτσέτηδες και στους Πολυζωίδηδες αυτού του τόπου, όσο και αν τους τιμά. 

Μία πολύ περίεργη είδηση είχε ο Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου (21-22/01/2023). Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία της ΕΕ (CEPOL) διοργανώνει σεμινάρια με τίτλο «Διεθνής αναρχικός και αριστερός εξτρεμισμός» (Transnational left-wing and anarchist extremism). Επειδή η είδηση δεν μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτή, όταν το έψαξα βρήκα μέχρι και αφίσα διαδικτυακού σεμιναρίου που έγινε στις 13/12/2022. Εδώ πλέον ξεπερνάμε την πάγια τακτική εξίσωσης ναζισμού-κομμουνισμού και πάμε στην ποινικοποίηση της Αριστεράς.

Φυσικά όλα αυτά είναι σε γνώση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Όσο για τις στοχεύσεις της, ενδεικτικά «Στόχος είναι η ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων για αποτελεσματική πρόληψη από πιθανές εξτρεμιστικές επιθέσεις, εντοπίζοντας το επίπεδο απειλής που θέτει η αριστερή πτέρυγα και οι οργανώσεις – κινήματα του αναρχικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη». Η στόχευση είναι τόσο γενικόλογη, που δεν αναφέρει καν αν μιλάει για δράση ή απλά για την πολιτική οργάνωση στις βάσεις μίας ιδεολογίας. 

Όλα αυτά γίνονται ενώ:

Υπάρχει πληθώρα άρθρων αστυνομικής αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, με υποθέσεις που αναγκάστηκε και η ίδια αστυνομία να στείλει για διερεύνηση (φυσικά και δεν θα βρεθεί κάτι…). Σταχυολογώντας έχουμε τα γεγονότα στην Λέσβο και στη Χίο, αδικαιολόγητη αστυνομική βία σε φοιτητές, στημένα κατηγορητήρια με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο κλπ. 

Έχει ξεκινήσει μία συνεχής διαμάχη για το σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια και το πώς χωροθετήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός δεν ήταν αυτός. Ο τρόπος για να προχωρήσει αυτή η κίνηση, ήταν να χαρακτηριστούν τα Εξάρχεια ως άβατο και πλέον η συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή να υπερβαίνει οποιαδήποτε λογική.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι «Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Aριστερά τα τελευταία χρόνια».

Πριν 2 χρόνια ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ο νόμος που ίσχυε από την χούντα για τις συγκεντρώσεις, σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στη δημόσια συζήτηση έχει βάλει η κυβέρνηση το ζήτημα να απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές στο κόμμα του εγκληματία και νεοναζί Κασιδιάρη. Ωστόσο, έχει τεθεί με τόσο γενικόλογο χαρακτήρα, που μόνο την εγκληματική Χρυσή Αυγή και τα ξαδελφάκια της δεν δείχνει. Ίσα ίσα που οι κυβερνητικοί βουλευτές φαίνεται κάπου αλλού να το πάνε… (βλ. δηλώσεις Κυρανάκη)

Στην αρθρογραφία, μέσα από τους «διανοούμενους» που έχει αναδείξει η κυβέρνηση, προετοιμάζει το έδαφος για πολύ περίεργες αποφάσεις… Χαρακτηριστικά «Θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό και θεσμικά λιγότερο αμφισβητήσιμο αν η κυβέρνηση ανέβαζε τον πήχη εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 4%. Από τη στιγμή που είναι αποφασισμένη να κάνει μια «ζαβολιά» –αδιαφορώντας για τις συνέπειες που αυτή θα έχει στο φιλελεύθερο προφίλ της– ας την κάνει καλά»

Θεωρεί η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος, ότι η ελληνική πολιτεία ήθελε ποτέ πραγματικά να πιάσει αυτούς που καταστρέφουν και σπάνε στις διαδηλώσεις; Γιατί εδώ, εδώ, εδώ και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις, τα ΜΑΤ έχουν πολύ καλή συνεργασία με τους κουκουλοφόρους. Ούτε συνάδελφοι να ήταν…  

Θεωρεί αλήθεια η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος, ότι ο λαός αυτός θα αφήσει την μάχη κατά του ναζισμού και του φασισμού στα χέρια της «Δικαιοσύνης» τους; Η συγκέντρωσή στο Εφετείο στις 7/10/2020 απέδειξε ότι αυτός ο λαός θεωρεί πολύ σοβαρή υπόθεση τον φασισμό, για να εμπιστευτεί την αντιμετώπιση του στους Τερτσέτηδες και στους Πολυζωίδηδες αυτού του τόπου, όσο και αν τους τιμά. 

Θεωρεί αλήθεια η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος, ότι θα σταματήσει να οργανώνεται ο λαός για να αντιπαλέψει τις αποφάσεις τους; Μόνο αυτό έχει, αλλά και μόνο αυτό φοβούνται.

Θεωρεί αλήθεια η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος, ότι θα αφήσουν τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ να βγάλετε το Κόμμα με έμμεσο ή άμεσο τρόπο εκτός νόμου; Και ακόμα και αν το κάνουν, ξεχνούν κάτι βασικό. Οι πολιτικοί πατεράδες και παππούδες μας, μας άφησαν μεγάλη προίκα αγώνων και ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά, για να ξεφτιλιστούμε έτσι στα μάτια τους. Μην καρτεράτε λοιπόν να λυγίσουμε….

 

ΥΓ. Μη καρτεράτε λοιπόν… Μας τάισαν «μπόλικη πέτρα και μπόλικη καρδιά…»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο