«Μαύρο» στους αριβίστες, καιροσκόπους, «αλεξιπτωτιστές», «οραματιστές» και «σωτήρες» – Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού!

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των συνδυασμών της ΝΔ (Κουκοδήμου – Ντούμου). Και οι δυο θιασώτες της αντιλαϊκής διαχείρισης για δήμους μεσίτες επιχειρηματικών συμφερόντων

Οι συνδυασμοί της ΝΔ στον δήμο Κατερίνης (Κουκοδήμου  – Ντούμου) έχουν διαλέξει την τοξική πόλωση με πληρωμένους κονδυλοφόρους και πληρωμένα blogs να κάνουν επιθέσεις με όρους «δολοφονίας χαρακτήρων» για να στηρίξουν την μια ή την άλλη πλευρά.

Να διευκρινίσουμε μόνο, ότι όταν λέμε κονδυλοφόρους δεν εννοούμε δημοσιογράφους της τοπικής κοινωνίας που πήραν δημόσια θέση υποστήριξης του ενός ή του άλλου, είναι δικαίωμα τους και θεμιτό. Μιλάμε για τους αγνώστους και ανυπόγραφους θρασύδειλους του διαδικτύου, που έχουν κάνει σχολή την «ανωνυμία» για να πετάνε λάσπη, να συκοφαντούν και να προβάλλουν αντικομουνιστικά μυθεύματα.

Οι επιθέσεις σε πρόσωπα είναι μια βολική αντιπαράθεση, για να κρύψουν και οι δυο συνδυασμοί (Κουκοδήμου – Ντούμου) την στρατηγική τους σύμπλευση, που θέλουν τους δήμους επιχειρήσεις-ΑΕ, με τον πολίτη  να πληρώνει με όρους ανταποδοτικότητας τα πάντα.

Σε αυτή την ερώτηση, που έχει πολιτικό περιεχόμενο, δεν απαντά κανείς τους,  γιατί και οι δυο είναι υπέρ του ο δημότης, ο λαός συνολικότερα, να πληρώνει για να του παρέχονται υπηρεσίες.

Εκεί που είναι ισοπεδωτικοί είναι με την φορολογία των δημοτικών τελών,  αφού με τον ίδιο  συντελεστή φορολογείται ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος, ο συνταξιούχος, με αυτόν που βγάζει υπερκέρδη και συσσωρεύει πλούτο.

Καμιά θέση δεν έχουν για να ξελαφρώσουν με πολιτική απόφαση μισθωτούς και μικρομεσαίους, και να πληρώνουν  περισσότερα δημοτικά τέλη αυτοί που βγάζουν κέρδη ακόμα και σε περιόδους κρίσης, όπως  τράπεζες, μεγάλα σουπερ μάρκετ, καταστήματα πολυεθνικών.

Η εμπειρία της Πάτρας με τον κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη είναι χαρακτηριστική για το θέμα των δημοτικών τελών.

Και οι δυο ομονοούν στα ΣΔΙΤ, στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για να δίνεται  δημοτική περιουσία και εκμετάλλευση αυτής,  σε ισχυρά  επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καμιά μέριμνα για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση της πόλης, κάτι ψελλίζουν άνευρα τελευταία, και αυτό εξαιτίας των τελευταίων καταστροφών κυρίως στην Θεσσαλία, που κατέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο πόσο απροστάτευτοι είμαστε στα καιρικά φαινόμενα.

Είναι έργα που υποτιμούνται γιατί δεν φέρνουν κέρδη σε «επενδυτές», «φίλους» και ημετέρους.

Τσιμουδιά δεν βγάζουν για τα χρήματα που δεν αποδίδει το κράτος στους δήμους, και παρακρατά παράνομα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται υπηρεσίες των  δήμων,  ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο την κερκόπορτα στις ιδιωτικοποιήσεις με ότι να συνεπάγεται αυτό για τον λαό.

Και οι δυο είναι υπέρ της διεύρυνσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στον δήμο, που γίνεται χρήση εκτεταμένα, αρνούμενοι στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ακολουθώντας τις επιταγές της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, δημιουργώντας παράλληλα ένας καθεστώς ομηρίας και εκβιασμού για την υφαρπαγή της λαϊκή ψήφου.

Ο δήμος και η περιφέρεια είναι προέκταση της κρατικής διοίκησης, όπου μέσα από το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας τους, που αμφισβήτησε και αμφισβητεί μόνο το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του στην ΚΕΔΕ, διευκολύνεται η προώθηση και η εφαρμογή αντιλαϊκών ρυθμίσεων, με τους οργανισμούς τοπικής διοίκησης α’ και β’ βαθμού να παίζουν τον ρόλο του  «μεσίτη» και «τροχονόμου» σε οικονομικά συμφέροντα, εις βάρος των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.

Από τα παραπάνω προκύπτει και ο πολιτικός χαρακτήρας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, που επιμελώς αποκρύβουν οι συστημικοί συνδυασμοί των επιχειρηματιών, για να μην αποκαλυφθεί ο αντιδραστικός και αντιλαϊκός τους χαρακτήρας, με τον λαό να είναι το μόνιμο υποζύγιο που πρέπει να πληρώνει.

Καμιά εμπιστοσύνη στους συνδυασμούς της ΝΔ (Κουκοδήμου – Ντούμου) είναι «μάχη», διαπάλη, επιχειρηματικών συμφερόντων και παρατρεχάμενων αυλοκολάκων που ψάχνουν να ευνοηθούν (με γνώμονα αυτό, πολλοί πλασαρίστηκαν σαν υποψήφιοι με τους παραπάνω συνδυασμούς) και δεν αφορά σε τίποτα τον λαό του δήμου Κατερίνης, που χρειάζεται δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό,  αρωγό στα δύσκολα της καθημερινότητας, που θα τον ανακουφίζει από βάσανα και δεν θα του φορτώνει άλλα.

Καμιά εμπιστοσύνη και στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Κατερίνης, την «Υπέρβαση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Σωτήρη  Τριαντάφυλλου, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά στήριξε την πολιτική που θέλει τους δήμους μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας και ήταν ο πιο πιστός σύμμαχος σε αυτή την κατεύθυνση, υιοθετώντας ουσιαστικά την πολιτική της ανταποδοτικότητας και της λειτουργίας  των δήμων με όρους επιχειρηματικότητας.

Στις 8 Οκτωβρίου δεν ψηφίζουμε αριβίστες, καιροσκόπους με δήθεν μεγάλα βιογραφικά, «αλεξιπτωτιστές» της τοπικής πολιτικής σκηνής, που εμφανίζονται σήμερα σαν «οραματιστές» και «σωτήρες» για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικές επιδιώξεις.

Ή θα είσαι με τον λαό και τις ανάγκες του ή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Σε αυτό το πραγματικό και αντικειμενικό δίλημμα  απαντάει ξεκάθαρα μόνο ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει ενιαία σε όλη την χώρα το ΚΚΕ. Με τον λαό και το κίνημα του για να βγουν οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις του στο προσκήνιο.

Στις 8 Οκτωβρίου «μπορούμε να το πάρουμε αλλιώς» και να δυναμώσουμε να ψηφίσουμε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο  της λαϊκής ανάτασης, αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας, να ψηφίσουμε την «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού.

Στον δήμο Κατερίνης, με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Τσουπέη

Στον δήμο Δίου – Ολύμπου, με υποψήφια δήμαρχο την Τασούλα Τηλέγραφου.

Στον δήμο Πύδνα – Κολινδρού, με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Γιαγκόπουλο

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: