Λεύτερη Παλαιστίνη σημαίνει πανανθρώπινη Λευτεριά

Καθένας, που νοιώθει άνθρωπος, δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά σε αυτό το τερατώδες έγκλημα που γίνεται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και μάλιστα να δεχόμαστε να μας το παρουσιάζουν ως τη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Γράφει ο Θάνος Βασιλόπουλος

Μισάνθρωποι, υπηρέτες του κεφαλαίου, εκπρόσωποι των αστικών τάξεων που κυβερνάτε την αυτοαποκαλούμενη «πολιτισμένη Δύση», είστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι της πρωτόγνωρης θηριωδίας που συντελείται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Όχι μόνο στηρίζετε ενεργά το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί εν ψυχρώ τον λαό της Παλαιστίνης, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες, πολυκατοικίες, έχοντας δολοφονήσει πάνω από 5.000 παιδάκια, αλλά, μέσω των μηχανισμών σας ελέγχου των ΜΜΕ, του διαδικτύου, της παραπληροφόρησης, των ψευδών ειδήσεων, προσπαθείτε να αντιστρέψετε την πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας τον κατεχόμενο από το Ισραήλ λαό της Παλαιστίνης, το θύμα δηλαδή, ως τρομοκράτη, και το κράτος του Ισραήλ, τον θύτη δηλαδή που εκτελεί εν ψυχρώ τα χιλιάδες παιδάκια της Παλαιστίνης, ως «αυτοαμυνόμενο». Προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τους λαούς, στέλνοντας το μήνυμα πως όποιος αντιστέκεται, αντιδρά και δεν προσαρμόζεται στις πολιτικές σας, πρόκειται να πάθει τα ίδια, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει τον ρόλο του πρωτοπαλίκαρου των ΗΠΑ και της ΕΕ, στη στήριξη του Ισραήλ, προφανώς έχει επίγνωση ότι υιοθετώντας και προβάλλοντας την έννοια της «αυτοάμυνας του κράτους κατακτητή», για να δικαιολογήσει το δολοφονικό του έργο, στη πράξη νομιμοποιεί την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο και αναγνωρίζει το δικαίωμα στην Τουρκία να πράξει ανάλογα, ως κατακτητής τής βόρειας Κύπρου. Όμως, ταυτόχρονα, ρίχνει  μπόλικο νερό στον μύλο των βλέψεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη στάση της κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρή, με ορατούς κινδύνους για την εδαφική κυριαρχία της χώρα μας, αλλά και για την Κύπρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν παρανομήσει μη αναγνωρίζοντας το κράτος της Παλαιστίνης όπως ομόφωνα έχει αποφασίσει η Ελληνική Βουλή το 2015.

Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να προβληματιστεί με την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης, γιατί η ενεργός συμμετοχή του στο κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί στην χώρα μας, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, δεν είναι ανάλογη του μεγέθους της δολοφονικής θηριωδίας του Ισραήλ και των υποστηρικτών του, που έχει στόχο την γενοκτονία και τον εξοστρακισμό του λαού της Παλαιστίνης.

Οι κίνδυνοι για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας είναι εμφανείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δηλώσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ περί ΝΑΤΟΪΚΗΣ επικρατείας, ΝΑΤΟΪΚΩΝ εδαφών και του κ. Μητσοτάκη περί ΝΑΤΟΪΚΩΝ νησιών στο Αιγαίο. Πού αποσκοπούσε η σπουδή των ΗΠΑ, να σπεύσουν να δηλώσουν ότι η κατοχή στην Κύπρο δεν είναι το ίδιο με την κατοχή στην Παλαιστίνη;

Όλοι αυτοί που καταδυναστεύουν τους λαούς (ΗΠΑ ,ΕΕ, ΝΑΤΟ) το μόνο που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των λαών. Άλλωστε η ιστορία μας διδάσκει πώς όλες οι κατακτήσεις των λαών έγιναν μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες.

Καθένας που νοιώθει άνθρωπος δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά σε αυτό το τερατώδες έγκλημα που γίνεται σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και μάλιστα να δεχόμαστε να μας το παρουσιάζουν ως τη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Θάνος Βασιλόπουλος 
Παιδίατρος Εντατικολόγος
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”

 

Φωτογραφία: Δημήτρης Ζης για την Κατιούσα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: