Στις καρότσες των θανάτων… αποθανατίζεται η «ισχυρή» Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των κοστολογημένων προγραμμάτων των κομμάτων της αστικής διαχείρισης (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ)

Τα κοστολογημένα προγράμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν υγεία δημόσια και δωρεάν για τον λαό.  Κατ’ αυτούς η υγεία θεωρείται κόστος και η παροχή υγείας πρέπει να είναι προνόμιο λίγων και κυρίως όσων έχουν να πληρώνουν.

Αλήθεια ποιο πρόγραμμα και πόσο κοστολόγησε τον θάνατο της 64χρονης γυναίκας στην Κω, που έχασε τόσο άδικα την ζωή της, στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος, αφού σε ολόκληρη την Κω υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ;

Ποιο πρόγραμμα κοστολόγησε τον θάνατο της 19χρονης νέας γυναίκας, ετοιμόγεννης, στην Νέα Μάκρη, που έχασε την ζωή της μαζί με το νεογνό που κουβαλούσε, αφού και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, εξαιτίας των ελλείψεων  σε προσωπικό και του γερασμένου στόλου του ΕΚΑΒ;

Ποιος κοστολόγησε τον θάνατο της τουρίστριας στην Χαλκιδική, που ξεψύχησε σε κατάστημα εστίασης, περιμένοντας πολλές ώρες ασθενοφόρο, αφού τα λίγα που υπάρχουν στον νομό Χαλκιδικής  βρίσκονταν σε άλλα περιστατικά;

Όλα τα παραπάνω εγκλήματα πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 2 μέρες, ακολουθώντας, το ένα μετά το άλλο, αναδεικνύοντας την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας. Κατάσταση  για την οποία ευθύνονται  όλες οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν «μνημόνια»,  υπακούουν οδηγίες της ΕΕ, έχοντας σαν οδηγό την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση  της υγείας, την υγεία εμπόρευμα, και όχι την υγεία σαν καθολικό  κοινωνικό  δικαίωμα.

Τα παραπάνω εγκλήματα έχουν ηθικούς αυτουργούς.

Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί που αντί να κρύβονται, κουνάνε το δάχτυλο  στον λαό και τον νουθετούν να ζει με λίγα, χωρίς να απαιτεί και να αξιώνει κανενός είδους κοινωνικής – κρατικής προστασίας, παρουσιάζοντας αυτή την βαρβαρότητα σαν την «κανονικότητα» που πρέπει να ζούμε.

Τα κοστολογημένα προγράμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν υγεία δημόσια και δωρεάν για τον λαό.  Κατ’ αυτούς η υγεία θεωρείται κόστος και η παροχή υγείας πρέπει να είναι προνόμιο λίγων και κυρίως όσων έχουν να πληρώνουν.

Αυτή την στρατηγική υπηρετούν με συνέπεια  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σαν κόμματα του κεφαλαίου και της ευρωλαγνείας. Αυτή η στρατηγική ευθύνεται για τον άδικο θάνατο ανθρώπων των τελευταίων ημερών, που ξεψύχησαν γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα.

Αυτή η πολιτική που θεωρεί κόστος τις κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματα, χρηματοδοτεί επιχειρηματικούς ομίλους και καπιταλιστές από την λαϊκή φορολεηλασία, και τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ όπως το «ταμείο ανάκαμψης» με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα,  πρέπει να δεχτεί πλήγμα στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Για αυτό οι μισθωτοί και τα λαϊκά στρώματα που εμπιστεύτηκαν την ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου ας το ξανασκεφτούν, ότι αυτή η πολιτική δεν τους συμφέρει,  πέρα από τα εύκαιρα ανταλλάγματα  που μπορεί να έχουν ορισμένοι.

Να μην εμπιστευτούν κόμματα όπως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν και διαχειρίστηκαν «μνημόνια» όπως και η ΝΔ, φτωχοποιώντας βίαια τον Ελληνικό λαό, για να σταθεροποιήσουν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, βγάζοντας λάδι τις τράπεζες από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης του 2008, που κεφαλαιοποιήθηκαν στις πλάτες του λαού.

Οι λαοί πληρώνουν και την κρίση και την ανάπτυξη του καπιταλιστικού συστήματος.

Με κριτήριο την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι μόνο, ο λαός μπορεί να τους φοβίσει, ενισχύοντας ακόμα παραπάνω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Θέλουμε ισχυρή – μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση, που μπαίνει φραγμός σε αυτές τις πολιτικές, θα εμποδίζει στην εφαρμογή τους, θα διεκδικεί, θα απαιτεί με βάση τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες.

Για αυτό στις 25 Ιουνίου ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για τις μάχες που έρχονται, για την ανασύνταξη του κινήματος, για την αντεπίθεση.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: