Πες πες κάτι θα μείνει… – «Σατιρίζοντας» το συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών

Το θέμα δεν είναι αν ο Αντώνης Κανάκης πήγε να σατιρίσει το ΚΚΕ, αλλά οι έωλοι υπαινιγμοί και συνειρμοί που άφησε, θέλοντας να διαστρεβλώσει με απαξιωτικό τρόπο, την δράση του ΚΚΕ σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», την Τρίτη 22 Μαρτίου, ο τηλεπαρουσιαστής Αντώνης Κανάκης, θέλησε να «αστειευτεί» με την εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, που αναβλήθηκε για τις 1/4  λόγω καιρικών συνθηκών.

Το θέμα δεν είναι αν ο συγκεκριμένος τηλεπαρουσιαστής πήγε να σατιρίσει το ΚΚΕ, αλλά οι έωλοι υπαινιγμοί και συνειρμοί που άφησε, θέλοντας να διαστρεβλώσει με απαξιωτικό τρόπο, την δράση του ΚΚΕ σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναρωτήθηκε, δήθεν απορημένος, κάνοντας και τους ανάλογους μορφασμούς, ότι την ώρα που σκοτώνεται κόσμος στην Ουκρανία, έχουμε καταστροφές, αιματοχυσίες, ο «κακός χαμός», πως κάνει το ΚΚΕ εκδήλωση για τον πόλεμο.

Εδώ ο Αντώνης Κανάκης σαν μάστορας της τεχνικής “λέγοντας «την μισή αλήθεια λέω ένα ψέμα»” παίρνει άριστα.

Αλήθεια, Αντώνη Κανάκη, το ΚΚΕ κάνει εκδήλωση για τον πόλεμο ή εκδήλωση ενάντια στον πόλεμο, όπως λέει δημόσια το κάλεσμά του;

Οι παραμορφωτικοί φακοί του τηλεπαρουσιαστή δεν μπόρεσαν να διαβάσουν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης του ΚΚΕ «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας – Να μην πληρώσει ο λαός». Εξάλλου τι παραμορφωτικοί φακοί θα ήταν…

Α, ξεχάστηκα, αυτές είναι ξύλινες ορολογίες που δημιουργούν ένα είδος δυσανεξίας στον κύριο Κανάκη.

Μια παροιμία λέει «πολλοί φτιάχνουν ένα ψέμα για να σωθούν από μια αλήθεια που δεν αντέχουν».

Είναι πολλοί στην σειρά, από το σύστημα και τα εξαπτέρυγα του, που δεν αντέχουν την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, των οργανωμένων δυνάμεων του, φίλων και συνοδοιπόρων του και το σπιλώνουν για αυτό.

Ενοχλεί που το ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό τον λαό και την νεολαία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καλώντας τους να μην διαλέξουν στρατόπεδο ιμπεριαλιστή – ληστή και που επισημαίνει ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ή με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές.

Ενοχλεί η πάλη των κομμουνιστών και άλλων ριζοσπαστών αγωνιστών ώστε η χώρα μας να μην γίνει προγεφύρωμα για τα γεράκια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, που ευθύνονται για εκατοντάδες πολέμους και συρράξεις στον πλανήτη.

Γιατί, για εσάς μπορεί να είναι βολικό κύριε Κανάκη να λέτε ότι οι πόλεμοι γίνονται από κάποιους ψυχοπαθείς, τρελούς, αιμοβόρους, άπληστους που απλά  ξυπνάνε ένα πρωί και κάνουν πολέμους (αυτό προβάλλεται από την εκπομπή σας)   και ότι δεν τους γεννούν οι ανταγωνισμοί  για την χάραξη ζωνών επιρροής και ελέγχου πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών.

Όταν δεν έχεις Ειρήνη και σκοτώνονται λαοί ξεσηκώνεσαι κύριε Κανάκη, κινητοποιείσαι, αγωνίζεσαι, παλεύεις, αν γνωρίζετε αυτές τις αξίες που με ευκολία χλευάζετε και απαξιώνετε.

Γιατί οι αξίες των αγωνιστών  της Ειρήνης που θυσιάστηκαν στον αγώνα, όπως του Γρηγόρη Λαμπράκη που δολοφονήθηκε από το παρακράτος στην Θεσσαλονίκη, του Νίκου Νικηφορίδη που εκτελέστηκε στο «Γεντί Κουλέ» με τα τελευταία του λόγια  να είναι «Ζήτω η Ειρήνη, Ζήτω η Ειρήνη Πανανθρώπινη Λευτεριά», είναι διαχρονικές, ζωντανές, σε πείσμα όλων αυτών που θέλουν να τις γκρεμίσουν στον «Καιάδα» της λήθης και της απαξίας.

Και δεν είναι οπισθοδρόμηση, δογματισμός ή ξεπερασμένο να αγωνίζεσαι για την Ειρήνη και κυρίως σε μια εποχή που η σύρραξη ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου είναι πολύ κοντά.

Αυτό θέλατε να αναδείξετε με ύπουλο τρόπο στην δημόσια επίκληση από την εκπομπή σας ότι το ΚΚΕ κάνει εκδήλωση για τον πόλεμο την ώρα που άλλοι σκοτώνονται.

Η αλήθεια δεν αλλάζει, κύριε Κανάκη, επειδή δεν θέλετε να την ακούσετε και όπως είπε ο  μεγάλος ποιητής Τάσος Λειβαδίτης «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές….».

Γιατί, η αλήθεια είναι ο αγώνας και ο άνθρωπος η απάντηση σε κάθε ερώτηση κύριε Κανάκη.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: