Η σημερινή δράση ήταν μια ανάσα! Αντίδοτο στο φόβο και την παραίτηση

Ο λαός είναι η απάντηση σε όλα. Είμαστε αυτοί που η αλληλεγγύη δεν είναι μια τυπική πράξη, αλλά είναι στη φύση μας, κομμάτι της Τάξης μας.

Μέρα πανελλαδικής δράσης για την στήριξη των εργαζόμενων στα Σούπερ Μάρκετ. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, οι ΟΤΑ, ταξικά σωματεία και συνδικάτα από το πρωί βρεθήκαμε έξω από τις επιχειρήσεις των Σούπερ Μάρκετ.

Μιλήσαμε με τους συναδέλφους, κρατάμε την επαφή, τη χαρά και την ανακούφιση που μας είδαν ακόμα και για μια κουβέντα στο πόδι. Χαρακτηριστικά περνάει ένας νέος από μπροστά με την φόρμα εργασίας και λέει “εσείς καλά τα λέτε” και μπαίνει για δουλειά. Όχι δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ γιατί είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι.

Μιλήσαμε με τον κόσμο που περίμενε στην ουρά. Ένας κόσμος που δεν είναι τίποτα άλλο από εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι αυτοαπασχολούμενοι, χρόνιοι άνεργοι, φοιτητές. Ένας κόσμος που θα έπρεπε να είναι ένα μαζί με τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ, μαζί με τους υγειονομικούς, μαζί με κάθε κλάδο που πλήττεται από τα αντεργατικά μέτρα. Που θα έπρεπε να είναι εγγεγραμμένοι στα σωματεία και τα συνδικάτα τους. Που θα έπρεπε να βάζουμε από κοινού εμπόδια στις πολιτικές που μπροστά σε μια πανδημία δείχνουν το αντιλαϊκό τους πρόσωπο.

Η σημερινή δράση ήταν μεγάλη ανάσα. Η επαφή με τους εργαζόμενους και συναδέλφους είναι ό,τι πιο ζωογόνο, είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο. Είναι το αντίδοτο στην παραίτηση, τον φόβο και την τρομοκρατία. Είναι η δύναμη κι η ελπίδα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, πως τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Πως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον αγώνα και την διεκδίκηση. Πως οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα πιο ισχυρό από την εναντίωση μας σε ό,τι θέλουν να μας φορέσουν.

Δεν βάζουμε, ούτε θα βάλουμε σε καραντίνα τα δικαιώματά μας.
Δεν μένουμε σιωπηλοί, ούτε αμέτοχοι.
Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν έχει αδιέξοδα.
Ο λαός είναι η απάντηση σε όλα.

Είμαστε εδώ. Είμαστε παντού. Είμαστε αυτοί που παράγουμε και δεν καρπωνόμαστε τίποτα.
Είμαστε αυτοί που η αλληλεγγύη δεν είναι μια πράξη στήριξης απλά αλλά είναι στη φύση μας και κομμάτι της Τάξης μας.
Δηλώνουμε το παρόν κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε λεπτό μαζί με τα ταξικά μας σωματεία και συνδικάτα.

Καλή δύναμη σε όλους!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: