Η πρόσκληση δημάρχων στην Πάτρα και ο πονηρούλης

Προς τούτο δεν εκλήθη ο γνωστός στους πατρινούς Πελετίδης… Όλοι τούτοι έχουν ξεσκίσει τους δημότες τους στα τέλη, στους πλειστηριασμούς και υπηρετούν τα κυβερνητικά αφεντικά τους, κατά γράμμα. Δεν διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων, χρηματοδοτήσεις που απαιτούν οι ανάγκες των Δήμων και γενικά υποτάσσονται  στις υποδείξεις  των κυβερνώντων.
Γράφει ο Ανδρέας Μάζης

Σαν πατρινός πολίτης καλωσορίζω κάποιους Δημάρχους της χώρας, που κατόπιν προσκλήσεως της αγωνιστικής παράταξης ΣΠΙΡΑΛ, θυσίασαν το Σαββατοκύριακό  τους και προσήλθαν εις την πόλιν της Πάτρας, προς ενημέρωσιν πάνω σε δημοτικά ζητήματα και πώς τούτοι μεγαλουργούν και σώζουν τους πολίτας των, οίτινες έχουν πολλά λεφτά διάγουν σε πελάγη αγαλλίασης και ευτυχίας και πλήττουν από ευμάρεια. Θα πρόκειται για τίποτα βλαχοδήμαρχους, με προκάλεσε η αντιδραστική και αντίθετη σε κάθε πρόοδο κόρη μου.

Τι λες παιδάκι μου. Πρόκειται για άρχοντες σημαντικών πόλεων της χώρας και κάποιων προαστίων της Αθήνας, που σχίζουν σε γνώσεις.

Μήπως σκέφτεται να οργανώσει καρναβαλικό group Δημάρχων; Διότι το ΣΠΙΡΑΛ, με αγωνιστική διάθεση και αγωνιστικότητα, διακρίνεται εις τας καρναβαλικάς πορείας. Και θα ξεσκίσει βραβεία κρυμμένου θησαυρού (παλιά μου τέχνη κόσκινο). Μάλλον για τον καρνάβαλον τους κάλεσε, προς ενημέρωσιν και δραστηριοποίησιν. Προς τούτο δεν εκλήθη ο γνωστός στους πατρινούς Πελετίδης.

Βέβαια, συνέχισε το παιδί, όλοι τούτοι έχουν ξεσκίσει τους δημότες τους στα τέλη, στους πλειστηριασμούς και υπηρετούν τα κυβερνητικά αφεντικά τους, κατά γράμμα. Δεν διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων, χρηματοδοτήσεις που απαιτούν οι ανάγκες των Δήμων και γενικά υποτάσσονται  στις υποδείξεις  των κυβερνώντων.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει, αντέκρουσα. Αλλά, ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις χριστουγεννιάτικο χωριό με μουτσούνες και την χιονάτη, για να ξεχνούν την πείνα και τις δυσκολίες οι δημότες;

Δεν είσαι καλά, μου επιτέθηκε το παιδί. Ο κόσμος έχει τσακιστεί από την ακρίβεια, θα ξυλιάσει τον χειμώνα και σημαντικό ποσοστό του λαού θα την βγάλει δύσκολα, και αυτοί αρμενίζουν!! Στην Πάτρα ο Δήμος τούς έχει μπει στο μάτι. Έχουν λυσσάξει να τον πολεμούν γιατί χαλάει την πιάτσα. Οι απάνω και ένια τοπικά καραγκιοζάκια (να με συγχωρεί ο καραγκιόζης). Η αρχή Πελετίδη είναι δίπλα στο λαό, αναπλάθει συνοικίες της πόλης, κάνει έργα και το κύριο Παλεύει για τα προβλήματα του λαού και είναι μπροστάρης στους αγώνες φορέων και σωματείων. Και διεκδικεί τα δίκαια του κόσμου, με κάθε μέσο και με λειψή χρηματοδότηση (υγεία, παιδεία, προστασία ευπαθών ομάδων κ.α.).

Εγώ, παιδί μου, μόνο σε ένα θέμα ψέγω τον αγωνιστήν της δημοκρατίας και άξιον τέκνον του Μωριά, Ψωμάν!!  Δηλώνει ευθαρσώς ακομμάτιστος και διαπράττει το σοβαρόν ατόπημα, με ποσοστόν 6,38% που πήρε  το 1919, να γλύφει, και ας μη σου καθορίσω τι γλύφει, κομματικούς και κοινής αποδοχής φανατικούς μνημονιακούς δημάρχους, να κερνάει, να τραπεζώνει (κάποιος μου είπε ότι θα τους παίξει  και πανηγυριώτικα χορευτικά κομμάτια) με σκοπόν ΙΕΡΟΝ!! Να τον στηρίξει κάποιο κόμμα, τον ακομμάτιστον προς δόξαν της Ελλάδος μας και της Ρωμιοσύνης!! Αυτό και αν δηλώνει βλαχοδήμαρχο, απάντησε επιθετικά η  κόρη μου. Καλεί τα κόμματα, που γνωρίζουμε πώς φέρονται στους δήμους, να τον στηρίξουν  για Δήμαρχο. Τον βλαχοδήμαρχο, επέμενε το παιδί!

Παιδί μου, δεν έχεις δικαίωμα να υβρίζεις, αγωνιστές της δημοκρατίας αξιόλογους καρναβαλιστές, και τρομερά  παραγωγικούς πολίτες. Ντροπή!!  Εξάλλου δεν γνωρίζω αν ο ηγέτης του ΣΠΙΡΑΛ κατάγεται από χωριό και από πού κρατάει η σκούφια του, τέλος πάντων. Το βλαχοδήμαρχος δεν ταιριάζει εις έναν ευπατρίδην, με  κουλτούραν τρομερήν και αφοπλιστικόν χαμόγελον (η αφίσα τον αδικεί κατάφωρα μοιάζει χαζοχαρούμενος), τρομερό ταλέντο για σωστικές επεμβάσεις στην πόλιν, και μακριά από τις εμμονές Πελετίδη. Δεν γνωρίζω το μέγεθος και την ποιότητα του γλειψίματος, και πώς θα πείσει τα κόμματα ο ακομμάτιστος ιδαλγός!! Αλλά  η προσπάθειά του δείχνει αγωνιστή με πίστη, ιδανικά, που ξέρει να παλεύει… Εύγε  του και άξιος ο μισθός του. Χάλασε και κάποια λεφτά ο έρημος, για την συνάντησιν. Μπράβο εις τον αθλητήν!! (Η τάν ή  βουτάν, που έγραφε και ο μακαρίτης ο Σκαρίμπας).

Πάτρα 8 Οκτώβρη 2022

Ανδρέας Μάζης
Γιατρός χειρουργός, Μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης της Πάτρας, πλανόδιος αριστερός

 

Φωτογραφία Αρχείου: Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στο πλευρό εργαζομένων στην Καθαριότητα και στον Ηλεκτροφωτισμό του Δήμου Πάτρας, έξω από τα Δικαστήρια, για να μην απολυθούν

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: