Η κυβέρνηση βάζει μπρος νέα Γκουαντανάμο και Άουσβιτς για τους πρόσφυγες

Τα νέα Γκουαντάναμο και Άουσβιτς θα είναι κλειστά. Σ’ αυτά θα φυλακισθούν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες γέροι, νέοι, γυναίκες και παιδιά.

Βάζουν μπρος τις μπουλντόζες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις και νέα.

1. Όλα είναι έτοιμα για τις μπουλντόζες. Με διαδικασίες φαστ τρακ και προφανώς με απευθείας αναθέσεις.
2. Τα νέα Γκουαντάναμο και Άουσβιτς θα είναι κλειστά. Σ’ αυτά θα φυλακισθούν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες γέροι, νέοι, γυναίκες και παιδιά.
3. Οι συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, της έλλειψης θέρμανσης, ηλεκτρισμού, νερού, εγκαταστάσεων καθαριότητας κλπ., θα είναι δραματικές.
4. Ανακοινώθηκε ότι η χωρητικότητά τους θα είναι στο μισό του σημερινού πληθυσμού των προσφύγων. Δηλαδή τη Χίο γύρω στις 3.000 ψυχές, στη Μυτιλήνη 11.000 ψυχές κλπ. Πράγμα που σημαίνει ότι ψεύδονταν όταν μιλούσαν για μικρότερες χωρητικότητες, όπως ψεύδονται και τώρα αφού θα υπάρχει η δυνατότητα για κατασκευή πολύ μεγαλύτερων δομών.
5. Κουβάλησαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
6. Φροντιστήριο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στα στελέχη του κόμματος από Μηταράκη και Χρυσοχοΐδη για το κουτόχορτο που θα μας ταΐζουν.

Παρατηρήσεις.

1. Η κατάσταση προβλέπεται να έχει το χαρακτήρα της μονιμότητας, αφού σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια.
2. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε. επιδοτούνται κέντρα κράτησης μόνο εφόσον αυτά είναι ανοικτά. Όπως δε μας προϊδέασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναλάβει όλο το κόστος κατασκευής και φυσικά όλα τα λειτουργικά έξοδα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, εφόσον δεν επιδοτηθεί από την ΕΕ.
Αναμένεται δηλαδή να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στη δυστυχία.
3. Το κόστος κατασκευής των στρατοπέδων συγκέντρωσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το λειτουργικό κόστος αναμένεται να είναι τεράστιο, ίσως και πάνω από 200 εκατομμύρια το χρόνο. Όλα τα έξοδα θα καλύπτονται από πέπλο αδιαφάνειας αφού τα έργα και οι πληρωμές των εξόδων θα γίνονται με απευθείας αναθέσεις.

Αντιδράσεις που δημιουργούν ελπίδες.

1. Ήδη έχουν εκδηλώσει την αντίθεση τους πολλοί φορείς της Χίου για τη δημιουργία του στρατοπέδου και αναμένεται τις επόμενες μέρες να οργανώσουν τις αντιδράσεις τους.
2. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ασύνδετες και χωρίς πρόγραμμα έγιναν τις τελευταίες μέρες. Για αύριο συγκλήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στο Βροντάδος για την ανάληψη δράσεων.
3. Σε μία πρώτη του ενέργεια το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ στις 18 Φλεβάρη μετά τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 π.μ. στην Απλωταριά που θέμα το ασφαλιστικό, θα πραγματοποιήσει αυτοκινητοδρομία μέχρι το 17 χιλιόμετρο του Αίπους όπου θα εγκατασταθεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης και θα τοποθετήσει πανό διαμαρτυρίας.

Απόντες.

1. Μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή, η οποία σιωπά και δε φαίνεται να υλοποιεί το ελάχιστο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο Χίου, για νομικές αντιδράσεις και ενέργειες ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις. Για τη στάση της μάλιστα εδώ και καιρό έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας.
2. Το εργατικό κέντρο Χίου το οποίο με την κοπή της πίτας του στις 20 Γενάρη φαίνεται ότι αισθάνεται πως εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό της Χίου και αποφάσισε να πάει διακοπές.

Τώρα οργάνωση και αγώνας για ένα καλύτερο αύριο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: