Γουρουνίζοντας μετ’ ευκολίας

Τι είναι ωρέ ηθικά λαστιχένιοι και μη, νομοταγείς συμπολίτες μου, το κελί VIP στον Κορυδαλλό; VIP ως γνωστόν σημαίνει «πολύ σημαντικό πρόσωπο».

Τι είναι ωρέ ηθικά λαστιχένιοι και μη, νομοταγείς συμπολίτες μου, το κελί VIP στον Κορυδαλλό; VIP ως γνωστόν σημαίνει «πολύ σημαντικό πρόσωπο». Οπότε, σύντροφοι, αναρωτιέμαι, από πού μας προκύπτει ξεδιάντροπα, τυχαία και κατάμουτρα στον δημόσιο λόγο η φιλοξενία ή ο εγκλεισμός, το αφήνω στην κομψότητα του λόγου σας, του υπερπροβεβλημένου πυγμάχου -δικηγόρου, που απαιτούσε πάντα τα λύτρα της προσοχής και της νοημοσύνης μας.

Διαβάζω και ακούω και εξοργίζομαι με όσους συναδέλφους μου δημοσιογράφους καταδέχονται να μου εξηγούν πως σ’ αυτό το κελί 4 της ΣΤ’ πτέρυγας έχουν φιλοξενηθεί ένας μόδιστρος, ένας νονός της νύχτας, ένας πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσφάτως ο φονιάς της Καρολάιν, ο πιλότος Μπάμπης. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι ειδικές πτέρυγες είναι κατάλοιπο της χούντας. Το τυπικό υποκριτικό σκεπτικό είναι ο μη συγχρωτισμός, και κοινός προαυλισμού χώρος με άλλους κρατουμένους, λόγω επικινδυνότητας. Η ουσία είναι ότι από τους χουνταίους περάσαμε στους διάσημους με τηλεοπτική υπεραξία, αποκτημένη εύκολα στο ταξικό κολαστήριο που αποκαλούμε σύστημα.

Μην αναρωτιέστε για τις απίστευτες λεπτομέρειες αυτής της VIP, τρομάρα μας, προφυλάκισης. Σε εποχή που τα παιδιά στη Γάζα τα τρώει το μαύρο σκοτάδι, και πριν περάσει ένα εικοσιτετράωρο με τον δικηγόρο στη φυλακή έχουμε πολιτικό καβγά συριζοκούγια, γνώση αν ο ομολογήσας ξυλοδαρμό πήρε το πάνω ή το κάτω κρεβάτι στο κελί και αν τσακώθηκε για το κάπνισμα, αλλά και τα προβλήματα υγείας των συγκρατουμένων του, όλα τούτα διασπείρονται για τον εξής λόγο: Παρέλκυση της κοινής γνώμης, χειραγώγηση και ανακατεύθυνσή της στον λασπόλακκο με τα γουρούνια. Ανήθικες, γαργαλιστικές των ταπεινότερων ενστίκτων, προφανώς παράνομα ή παράτυπα αποκτημένες πληροφορίες, μας πετιούνται σαν σάπιες καρπουζόφλουδες. Φτηνή επικοινωνιακή γουρουνοτροφή.

Ποιοι γουρουνοποιημένοι πληκτρολάγνοι θα στρέψουν την προσοχή τους στους απολυμένους και ξεσπιτωμένους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, που παλεύουν κοντά πέντε χρόνια τώρα να μην εξουδετερωθούν, να μην πεθάνουν. Ποιος να κάτσει να σκεφτεί, στην εποχή του κάθε VIP βιαστή ή κακοποιητή, το μισό δισ. από τον προϋπολογισμό και τα διαφυγόντα κέρδη που έφαγε η κυβέρνηση απ’ τους εργάτες για να πάρει το εργοστάσιο και να το δώσει φτηνά σ’ έναν λεφτά. Στο κάτω κάτω της γραφής, θα σκεφτείς ότι ο Ελληνας mister Coca Cola θα καταβάλει παρά κάτι ένα δισ. σε εργαζόμενή του που την βίασε. VIP εργάτης δεν υπάρχει. Και η κόλαση είναι τράπεζα. Και η εφαρμογή του νόμου ταξικό χρηματιστήριο. Και το καρνέ επιταγών όπλο, αλλά και υπερόπλο, ανάλογα με την περίσταση. Αλλωστε, και …θρησκευτικά να το δεις ακόμα, η κόλαση έχει υπερπληθυσμό και είναι μπανάλ, ενώ ο παράδεισος σικ προάστιο με ήσυχες βίλες στα σύννεφα.

Δεν ξέρω αν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ή αν φοράει Prada, αλλά διαολίζομαι όταν ξεπηδάει πίσω από τη λαμπερή εικόνα του κατόχου πολυτελών αυτοκινήτων, που στέλνει απλήρωτο εργαζόμενό του να πάρει μετρητά από το σπίτι του για να ανακόψει τον πλειστηριασμό του σπιτιού των παιδιών του. Αυτόν τον διάολο θα τον ήθελα στο πλευρό του κάθε φτωχοδιάβολου κατατρεγμένου.

Δολοφονική ζέστη. Δολοφονικοί αέρηδες. Δολοφονικές πυρκαγιές. Δολοφονικές τιμές για διακοπές. Δεν μπορεί να πρέπει να δροσιζόμαστε στα ενημερωτικά χοιροτροφεία γουρουνίζοντας μετ’ ευκολίας. Έτσι μας διαφεύγει και κείνη η μικρή γρατζουνιά από το νύχι του καπιτάλα λιονταριού, τώρα που για παράδειγμα αυτό το καλοκαίρι μετά τις ευρωεκλογές όλοι στρέφουν την προσοχή τους στους απογοητευμένους και ξεχασμένους αγρότες. Έτσι, διαβάζω ότι ολοκληρώθηκε η κλήρωση που διεξήγαγε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, για να πάνε με κλήρωση 1.500 παιδιά αγροτών 15 μέρες κατασκήνωση! …Αυτά θα είναι τα «τυχερά» παιδιά. Οπότε σύστημα και κοινωνία που ξεχωρίζει τα παιδιά νόμιμα, τυπικά και ξεκάθαρα, αλλά κυρίως επιδοματικά, σε τυχερά και άτυχα, αυτό το κολασμένο καλοκαίρι κάθε μου σχόλιο για γουρουνοσυμπεριφορές θαρρώ πως στο τέλος της γραφής θίγει τα γουρούνια. Καλό κακοποιημένο γενικώς καλοκαίρι…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: