Για τον νέο «Πτωχευτικό Κώδικα» και την περίφημη «κρατική προστασία»…

Ελευθερία στον Καπιταλισμό σημαίνει, να επιλέγεις «ελεύθερα=με εκλογές» το ποιός και μέχρι πόσο θα σε εκμεταλλευτεί…

Αποδεικνύεται πλέον, τι πάει να πει «Πτωχευτικός Κώδικας» (χάνεις την ιδιοκτησία σου και την αρπάζει «κάποιος άλλος», δηλαδή ο οικονομικά ισχυρότερος στην κοινωνική παραγωγή), όπως και τι πάει να πει «Κρατική προστασία της πρώτης κατοικίας» (το σπίτι του εργαζόμενου δεν είναι κατοχυρωμένο από όσα δάνεια κι αν πάρει ο μισθωτός δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, για να το αποκτήσει, ούτε κι από όσο αίμα φτύσει δουλεύοντας, για να το αποπληρώσει, μιας και δεν γνωρίζει πρωτύτερα ο έρμος, πως οι καπιταλιστές, για να ξεφύγουν απ’ τις κρίσεις τους, βάζουν το δικό τους «εκλεγμένο» κράτος, να του περιορίσουν μισθό και δικαιώματα, αξιοποιώντας παράλληλα την εξίσου αποτελεσματική με τον ναζισμό, εφεδρεία τους, αυτήν δηλαδή του τραπεζικού και χρηματιστικού κεφαλαίου).

Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός. Ελευθερία στον Καπιταλισμό σημαίνει, να επιλέγεις «ελεύθερα=με εκλογές» το ποιός και μέχρι πόσο θα σε εκμεταλλευτεί.

Το σκίτσο είναι παλιότερο, της περιόδου Σαμαρά-Βενιζέλου 2014, με «υπουργάρα» τον ακροδεξιό καρατζαφερομπουμπούκο «Αδώνιδα», σαν έναν γνήσιο εκφραστή της ίδιας της φύσης του Κεφαλαίου διαχρονικά (του κλέψε για να φάς και άρπαξε για νά ’χεις…)

ΥΓ. Η φρέσκια, λόγω σεισμών, «επαναπροσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας» είναι μια τραγική κωμωδία των αστών. Είναι σα να μας λένε «παραμερίζουμε τις προηγούμενες εχθρότητές μας, επειδή τώρα προέχει η ανθρώπινη ζωή, που απειλείται από την Φύση. Στη συνέχεια, αφού «διασωθούν» οι άνθρωποι, θα είμαστε ξανά ελεύθεροι να τους αλληλοσκοτώσουμε για τα δικά μας συμφέροντα, πετρέλαια, φυσικά αέρια, ορυκτά, υδρίτες κλπ.»

Η λέξη «ντροπή» είναι ελάχιστη, για να περιγράψει τους εκμεταλλευτές μας! Αναγκαία είναι λοιπόν η οργάνωση μας για την ανατροπή τους!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: