Ελληνικός νεοφιλελευθερισμός, η ιδεολογία του ”Τι-με-νοιάζει-εμένα”

Μπορεί ο πατέρας του άριστου Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, να είχε πει το 1992 με αφορμή το Μακεδονικό ότι έλα μωρέ σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς, όμως ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, όπως έλεγε και το γνωστό σύνθημα.

Κάτι φρικτό έχει συμβεί τελευταία (;) στα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Η τεράστια (;) ιδέα για τον εαυτό τους, τούς έχει κάνει να οριοθετούν την ιστορία της χώρας και όχι μόνο, σύμφωνα με την ημερομηνία της γέννησής τους. Εκείνη τη μέρα χρονολογείται το μπιγκ-μπανγκ και η δημιουργία του κόσμου όπως και της ιστορίας.

Ξεκινάμε με την ιστορική ατάκα πλέον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τι νοιάζει έναν 17χρόνο τι συνέβη το 1963 με τη δολοφονία του αγωνιστή της αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη απο παρακρατικούς της δεξιάς τότε κυβέρνησης. Μέχρι και οι  σκληροί αντικομμουνιστές Παπαχρήστος και Χατζής στο πάνελ του Σκάι που έγινε η δήλωση του άριστου-αυτοδημιουργήτου προέδρου της Ν.Δ. σάστισαν με αυτά που άκουγαν και προσπάθησαν να μαζέψουν κάπως τη δήλωση του αγαπημένου τους προέδρου. Εν αντιθέσει με την κ. Σπυράκη, εκπρόσωπο τύπου της νεοφιλελεύθερης παράταξης, που όχι μόνο δεν προσπάθησε να διορθώσει τον πρόεδρο του κόμματός της, αλλά ζήτησε και το λόγο για όσους τον κατηγορούν για πολιτική χυδαιότητα με το επιχείρημα ότι ο Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 (!!!). Προφανώς και δεν είναι υποχρεωμένος να θυμάται τι έγινε πριν την γέννησή του, αλλά ούτε ο ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος να ακούει τις κάθε λογής ηλιθιότητες σας κυρία Σπυράκη μου.

Μέσα σε αυτόν τον οργασμό του δεν θυμάμαι-τι με νοιάζει εμένα, ήρθε και ο κύριος Κουμουτσάκος, τομεάρχης της Ν.Δ., αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σε ερώτηση για το ζήτημα της διάσκεψης της Αθήνας το 1977  όπου και αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά η μακεδονική γλώσσα από τον διεθνή οργανισμό, δήλωσε άγνοια του συμβάντος, επικαλούμενος την μικρή του ηλικία τότε. Άλλος ένας άριστος με σπουδαίο βιογραφικό, που οριοθετεί την ιστορία ανάλογα με τις αρχικές του εικόνες και μνήμες, παρά το σπουδαίο βιογραφικό του, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του στο ευρωκοινοβούλιο ως μέλος  της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική  Επιτροπή ΕΕ-Πρώην Γιουκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, την περίοδο 2009-2014.

Επιλεκτική μνήμη ή επιλεκτική άγνοια των στελεχών της μεγάλης νεοφιλελεύθερης παράταξης με σκοπό το ξαναγράψιμο της ιστορίας και αποποίηση των ευθυνών των ιδεολογικών τους προγόνων και του κόμματος, είτε πρόκειται για μια συμφωνία για ένα όνομα με σκοπό την μικροπολιτική το 2018, είτε πρόκειται για μία δολοφονία που καταγράφει τη Δεξιά και πάλι στους θύτες και όχι στα θύματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Όσο και αν προσπαθούν να βαφτίσουν οι διάφορες Πιπίνες τους Γκοτζαμάνηδες και τα λοστάρια, τροχαίο ατύχημα, η ιστορία δείχνει οτι τα χέρια της Δεξιάς είναι βουτηγμένα στο αίμα ελλήνων αγωνιστών.

Μπορεί ο πατέρας του άριστου Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, να είχε πει το 1992 με αφορμή το Μακεδονικό ότι έλα μωρέ σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς, όμως ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, όπως έλεγε και το γνωστό σύνθημα.

Green Rebel

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: