Απρόσωπη «εξυπηρέτηση»

Το παρόν κείμενο δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας και κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα δεν είναι συμπτωματική.

Τρεις ολόκληρες μέρες και χρήματα για λογιστική στήριξη, και απελπισία, μεγάλη απελπισία. Να ακολουθείς τις οδηγίες που δεν σε βγάζουν πουθενά και φτου κι απ’ την αρχή. Μια ταυτοποίηση στοιχείων για επαγγελματική χρήση  χρειάζεται ανάκριση ΕΑΤ-ΕΣΑ ή ακόμα και πιο πίσω, σε χρόνια αλησμόνητα που τα ξέρουμε από οικογενειακές ιστορίες.

Φωτογραφίες ανφάς και προφίλ, ταυτότητα πίσω -μπρος, ταυτότητα σε καμπύλη και το κλου… αλήθεια σας λέω… να περάσει το χέρι μου μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μου. Αυτά βέβαια όταν οι οδηγίες για εξυπηρέτηση με chat δεν είχαν αποτέλεσμα παρά τις υπάκουες και κατά γράμμα ακολουθούμενες  προσπάθειές μας.

Όταν -επιτέλους- με στήσανε μπροστά στον υπολογιστή, σε βιντεοκλήση με τυπικό εκπρόσωπο, υπήρχε οδηγία να είμαι μόνη μου μη και μου υπαγορέψει ο έτερος ύποπτος ψευδή στοιχεία ή αποκρύψω τα μυστικά των συνενόχων μου.

Όλα αυτά για μια συνεργασία επωφελή και για τις δύο πλευρές, κατά κάποιο τρόπο, αλλά με όρους μόνο από τη μία πλευρά.

Όρους εξευτελιστικούς και προσβλητικούς. Εν κατακλείδι καπιταλιστικούς. Όπου όλοι εμείς φαντάζουμε απατεώνες και κλέφτες για το «αθώο» Σύστημα που τους προστατεύει.

Καλό κουράγιο για τη νέα χρονιά.

ΥΓ: Το παρόν κείμενο δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας και κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα δεν είναι συμπτωματική.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: