Φταίει ο Πελετίδης για τους χάλια δημόσιους δρόμους, φταίει κι όταν τους φτιάχνει…

Ο δήμαρχος Πατρέων κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας γιατί ο δήμος επιδιόρθωσε ζημιές σε παραλιακούς δρόμους που ήταν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου!

Ως γνωστόν, οι κομμουνιστές φταίνε περίπου για τα πάντα. Κι όταν δε φταίνε, τότε φταίνει που δε φταίνει και δε βρίσκουμε τον ένοχο.

Πριν από κάποιες μέρες, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνητικό στρατόπεδο (ΡΑΠ), κατηγορούσε τη δημοτική αρχή για την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο παραλιακός δρόμος που συνδέει την Πάτρα με το Ρίο, μετά από ένα διήμερο κακοκαιρίας, στα τέλη του περασμένου μήνα. Μικρή λεπτομέρεια: ο δρόμος ανήκε στη δικαιοδοσία του δημοσίου -και όχι του δήμου- συνεπώς ήταν ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης να επιληφθεί του θέματος και επιδιορθώσει τις φθορές που προκλήθηκαν. Πιθανότατα με την ίδια ταχύτητα που προχώρησαν τα έργα στην Ιονία οδό -που συνδέει την Αθήνα με τη Δυτική Πελοπόννησο και χρειάστηκαν μόλις κάτι παραπάνω από μια δεκαετία για να ολοκληρωθούν και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Παρόλα αυτά -ή μάλλον ακριβώς για αυτό- τα συνεργεία του Δήμου αποκατέστησαν τις ζημιές στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο. Και σήμερα ο Δήμαρχος  Πατρέων κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την πρωτοβουλία που πήρε στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας, που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Απομένει να μάθουμε αν η δημοτική αρχή εγκαλείται γιατί έμπλεξε σε… ξένα χωράφια -καταπατώντας έτσι το γραφειοκρατικό πρωτόκολλο και το τελετουργικό του- ή πχ επειδή δεν προσέλαβε κάποιον “τίμιο εργολάβο” για να τσεπώσει ζεστό κρατικό χρήμα, κι έτσι χαλάει την πιάτσα.

Το βέβαιο είναι πως το φταίξιμο είναι όλο δικό της. Κι αν δε φταίει, τότε φταίει που δε φταίει…

Υστερόγραφο: στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποχώρησαν από την αίθουσα, δείχνοντας τη σφοδρή επιθυμία τους να απαλλαγούν από τη δημοτική αρχή, που σε ανακοίνωσή της σχολιάζει:

Αλήθεια, είναι τυχαίο ότι αποχώρησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα  τη δημιουργία λαϊκού εστιατορίου στα Ζαρουχλέικα; Είναι τυχαίο που «έκαναν την πάπια» σήμερα που ο Δήμαρχος Πατρέων, κλήθηκε σε απολογία από υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, επειδή έκανε αυτό που έπρεπε στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο;

Ας δώσει την απάντηση ο Πατραϊκός λαός.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: