My Market εργοδοτικό σωματείο: «Εδώ νιώθεις εμπιστοσύνη»…

«Να ψηφίσουμε ελεύθερα όποιον θέλετε (ΟΧΙ της ΔΑΣ)»!!!

Το πρόσωπο της ανάπτυξης για την οποία κάνουν λόγο κυβέρνηση, «θεσμοί», κόμματα του ευρωμονόδρομου και εκπρόσωποι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων είναι αποκρουστικό για τους εργαζόμενους. Ανακυκλούμενη ανεργία, μισθοί πείνας, συνθήκες γαλέρας στους τόπους δουλειάς, απληρωσιά, σχεδόν ανυπαρξία ασφάλισης εξαιτίας των «ελαστικών μορφών» απασχόλησης και της μαύρης εργασίας. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση σχεδιάζει τις κινήσεις της για να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και την ίδια τη συνδικαλιστική δράση.

Κυβέρνηση και εργοδοσία γνωρίζουν καλά ότι το μέλλον τους θα είναι αβέβαιο αν οι εργαζόμενοι οργανωθούν σε σωματεία ταξικά και γι’ αυτό κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να το αποτρέψουν.

Η αποκάλυψη από τον χτεσινό Ριζοσπάστη  της έκτασης του εργοδοτικού οργίου που έχουν στήσει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες του «σωματείου» – μηχανισμού με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών», με το έντυπο που κυκλοφορεί από την εργοδοσία στα σούπερ μάρκετ «Μy Market», το οποίο επιχειρεί να ελέγξει και να κατευθύνει τους εργαζόμενους να μη ψηφίσουν τις ταξικές δυνάμεις, είναι χαρακτηριστική:

«Συστάσεις» για το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ…

(…) Οι «συστάσεις» της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους είναι σαφείς: Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που η ίδια ελέγχει απόλυτα, αφού σε αυτό φιγουράρει πλειάδα διευθυντικών στελεχών. Αφού ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι θα δουν 2 ψηφοδέλτια, σημειώνει: «Θα επιλέξουμε τα ψηφοδέλτια που γράφουν μόνο το “ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ – ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ” (σ.σ. ο εργοδοτικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι αυτό που γράφει ΔΑΣ»!

Λίγο παρακάτω, μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την ίδια εντολή, σημειώνει και το εξής αμίμητο: «Να ψηφίσουμε ελεύθερα όποιον θέλετε (ΟΧΙ της ΔΑΣ)»!!!

…και αναφορά στο γραφείο του προϊσταμένου

Η εργοδοσία μάλιστα δεν μένει μόνο στη «σύσταση» τι να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι. Θέλοντας προφανώς να έχει πλήρη εικόνα για το αν, ποιοι και πότε ψήφισαν το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο, τους υποδεικνύει να το δηλώσουν στο «γραφείο» του προϊσταμένου: «Οσοι πηγαίνουν να μας ενημερώνουν στο γραφείο», αναφέρει στις οδηγίες. Δηλαδή, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους απαιτούν από τους εργαζόμενους να τους δίνουν αναφορά ότι πήγαν και τους ψήφισαν!

Οι εργοδοτικές αυτές «οδηγίες» επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της ΔΑΣ, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, του ΠΑΜΕ αλλά και δεκάδων σωματείων, που εδώ και καιρό σηκώνουν κύμα καταδίκης της προκλητικής εργοδοτικής παρέμβασης στο εργατικό κίνημα. Επιβεβαιώνουν επίσης όσα διαπιστώνουν καθημερινά έξω από το εκλογικό κέντρο τα στελέχη του ΠΑΜΕ, δηλαδή τον ασφυκτικό κλοιό των εργοδοτικών σε εργαζόμενους, που τους «συνοδεύουν» μέχρι τις κάλπες.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα θέσουν το νέο αυτό στοιχείο της απροκάλυπτης εργοδοτικής παρέμβασης στην προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) καθώς και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: