Άγριος ξυλοδαρμός Πακιστανού εργαζόμενου στη Μύκονο- Σε ρόλο χειροκροτητή η αστυνομία

Τρόμος και αθλιότητα στη “βαριά βιομηχανία” της χώρας.

 

Το νησί των ανέμων πέραν από Μέκκα του διεθνούς τζετ σετ και αγαπημένο θερινό σημείο αναφοράς κουτσομπολίστικων εντύπων κι εκπομπών είναι πολύ συχνά κι ένα κάτεργο για τους εργαζόμενους που καλούνται να αντεπεξέλθουν στον αστυνομικό πολλαπλασιασμό του πληθυσμού τα καλοκαίρια. Κι αν πριν λίγους μήνες τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξαν τα κοντέινερ των εργαζομένων πίσω από τις αστραφερές βίλες και τα πεντάστερα ξενοδοχεία, χθες μια καταγγελία Πακιστανού ψήστη που δημοσίευσε η ΚΕΕΡΦΑ έφερε σε όλους στο νου περιστατικά Μανωλάδας.

Ο Νασάρ Ικμπάλ λοιπόν, αντί για το σύνολο των δεδουλευμένων του, που ανέρχονταν περίπου σε 3000 ευρώ, έλαβε τελικά λιγότερο από το ένα τέταρτο των συμφωνημένων μαζί με μπόλικες γροθιές και κλοτσιές. Ο εργοδότης κάλεσε στο μαγαζί τον εργαζόμενο όταν τον είδε να περνά απέξω φωνάζοντάς του “Δεν θα αφήσω κανένα Πακιστανό να είναι εδώ στη Μύκονο. Αν σε δω εδώ αύριο μετά 7.30πμ θα σε πυροβολήσω”.  Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καταγράψει το κατόρθωμά του σε βίντεο, προς αποθάρρυνση άλλων “απείθαρχων” ομοεθνών του Ιμπάλ, γελώντας μάλιστα και φωνάζοντας “για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί.”

Το εξοργιστικότερο απ’όλα ήταν η στάση της αστυνομίας σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, καθώς οι αστυνομικοί υπηρεσίας αρνήθηκαν να παραλάβουν τη μήνυση και προέτρεψαν το θύμα όχι απλά να αφήσει ατιμώρητο τον ξυλοδαρμό, αλλά να αποδεχτεί ασμένως τα ψίχουλα που το πρόσφερε το αφεντικό για 10ωρη δουλειά κάθε μέρα και “να μη ζητάει ό,τι του λέει η Επιθεώρηση Εργασίας”. Στην περίπτωση αυτή εφόσον αληθεύουν τα περιστατικά μιλάμε όχι για απλή συγκάλυψη, αλλά για ανοιχτή στήριξη της αστυνομίας σε ένα εργοδοτικό έγκλημα με ρατσιστικές προεκτάσεις.

Αν κι έχει ζητηθεί σύλληψη του δράστη και παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο ζήτημα.

Με πληροφορίες από thepressproject

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: