Υποδέχεται για ανθρωπιστικούς λόγους η Κούβα το βρετανικό κρουαζιερόπλοιο με τα 5 κρούσματα κορονοϊού

Άλλο ένα μάθημα διεθνιστικής αλληλεγγύης παραδίδει η σοσιαλιστική Κούβα, αποδεχόμενη τον ελλιμενισμό του MS Braemar, που καμία χώρα της περιοχής δε δεχόταν να ελλιμενιστεί, με παράλληλη εγγύηση για τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Τελειώνει η εν πλω περιπέτεια για τους 682 επιβάτες και τα 381 μέλη του πληρώματος του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου MS Braemar, που βρισκόταν σε απεγνωσμένη αναζήτηση λιμανιού αφότου τουλάχιστον 5 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19. “Καμία χώρα δεν επέτρεψε τον ελλιμενισμό του πλοίου. Μόνο η Κούβα θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο”, σημείωσε ο ανταποκριτής του CNN στην Αβάνα, Πάτρικ Όπμαν στο τουίτερ, προσθέτοντας πως σύμφωνα με διπλωματική πηγή στην Κούβα η χώρα “αντιλαμβάνεται την κατάσταση αυτών των επιβατών” και πως “Η Κούβα θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι ασθενείς πρέπει να θεραπευτούν και η διάδοση της ασθένειας πρέπει να σταματήσει. Η πανδημία θα σταματήσει μόνο με την προσπάθεια όλων”.

Πράγματι η κουβανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε μέσω του υψηλόβαθμου αξιωματούχο Μπρούνο Ροντρίγκες, ότι με αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, η χώρα επιτρέπει τον ελλιμενισμό του πλοίου και θα ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΠΟΥ και των εθνικών αρχών υγείας για την κατάλληλη και ασφαλή υποδοχή των επιβατών και την περίθαλψη όσων χρειάζεται. Εκτός από τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά 40 άτομα βρίσκονται ήδη σε καραντίνα εντός πλοίου λόγω συμπτωμάτων γρίπης. Ο Ροντρίγκες πρόσθεσε πως, σε συνεννόηση με τις βρετανικές αρχές θα κανονιστεί η επιστροφή των Βρετανών υπηκόων αεροπορικώς. Εκτός από Βρετανούς, στο πλοίο υπήρχαν επίσης Καναδοί, Αυστραλοί, Βέλγοι, Κολομβιανοί, Ιρλανδοί, Ιταλοί, Ιάπωνες, Ολλανδοί, Νεοζηλανδοί, Νορβηγοί και Σουηδοί υπήκοοι.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: