“Θάνατος στους Άραβες” – Όχλος Ισραηλινών εξτρεμιστών επιτέθηκε σε λεωφορείο και σε σπίτια Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ (VIDEO)

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, Παλαιστίνιοι, αλλά και Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής, κάτοικοι της κεντρικής Ιερουσαλήμ, έχουν γίνει στόχος επιθέσεων εθνοθρησκευτικού μίσους από ακροδεξιές ομάδες.

Στη δίνη του μίσους των κατακτητών τους βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι Παλαιστίνιοι, με τα νέα επεισόδια βίας να επικεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μπαμπ Ελ Αμούντ.

H ένταση ξεκίνησε στις 13 Απρίλη, ημέρα έναρξης του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, με την απόφαση της Ισραηλινής αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις των Παλαιστινίων μετά τη δύση του ηλίου, όταν και σταματάει η ημερήσια νηστεία του Ραμαζανιού, στην Πύλη της Δαμασκού, ένα από τα γνωστότερα και ιστορικότερα σημεία της πόλης. Η αστυνομία υποστηρίζει πως το κάνει για λόγους ευταξίας και απρόσκοπτης προσέλευσης των δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων που έρχονται για προσευχή στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, είναι προφανές όμως ότι αποτελεί ένα ακόμα μέτρο καταστολής και καταπίεσης στη διάρκεια μάλιστα μιας τόσο σημαντικής εορταστικής περιόδου για τους κατακτημένους.

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, Παλαιστίνιοι, αλλά και Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής, κάτοικοι της κεντρικής Ιερουσαλήμ, έχουν γίνει στόχος επιθέσεων εθνοθρησκευτικού μίσους από ακροδεξιές ομάδες, μετά από την κυκλοφορία βίντεο στην πλατφόρμα TikTok, που υποτίθεται πως δείχνει επιθέσεις Παλαιστινίων κατά υπερορθόδοξων Εβραίων στην περιοχή της πύλης της Δαμασκού.

Χθες το βράδυ, ένας όχλος ακροδεξιών Ισραηλινών, της αντιαραβικής οργάνωσης Λεχάβα, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Θάνατος στους Άραβες” και “Το Έθνος απαιτεί οι Άραβες” στη φωτιά, και κρατώντας πανό που έγραφαν “Θάνατος στους τρομοκράτες”, διέσχισε την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ με στόχο τα μέλη του να επιτεθούν στους Παλαιστίνιους του Μπαμπ Ελ Αμούντ. Κάποιοι δε δίστασαν να επιτεθούν ακόμα και σε σπίτια Παλαιστινίων, προκαλώντας τρόμο σε παιδιά και μωρά που βρίσκονταν σε αυτά, καθώς και σε λεωφορείο, ενώ απέκλεισαν και την είσοδο του νοσοκομείο Αλ Μακασέντ, για να μη νοσηλευτούν οι τραυματίες, που σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο υπολογίζονται σε πάνω από 100. Εντέλει, 21 άνθρωποι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς κανείς ευτυχώς να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η ισραηλινή αστυνομία, χρησιμοποιώντας ακόμα και το ιππικό, αντί να συγκρατήσει τον έξαλλο εσμό, δεν έκανε τίποτε για να τους σταματήσει, αντιθέτως υπάρχουν βίντεο που δείχνουν να σημαδεύουν Παλαιστίνιους. Επιπλέον, έριξε δακρυγόνα καθώς και ένα δυσώδες υγρό για να διαλύσει το πλήθος, προχωρώντας σε 50 συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίζει την προέλευση των συλληφθέντων.

Η αλληλεγγύη των Παλαιστινίων, που έφτασαν στο σημείο από άλλες γειτονιές της πόλης, απέτρεψε τα σχέδια των αφηνιασμένων εθνικιστών, που δεν κατάφεραν να μπουν στο Μπαμπ Ελ Αμούντ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: