Στη Βενεζουέλα είναι σε κρίση ο καπιταλισμός, δεν οικοδομείται σοσιαλισμός

Σε θερμό συντροφικό κλίμα συναντήθηκαν Δημήτρης Κουτσούμπας και Όσκαρ Φιγκερόα, κατά τη διάρκεια της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στη Σμύρνη.

Κατά τη διάρκεια της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στη Σμύρνη, που για πρώτη φορά συνδιοργανώνεται από δύο Κομμουνιστικά Κόμματα: το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚΕ, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, συναντήθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Όσκαρ Φιγκέρα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, επικεφαλής αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θερμό συντροφικό κλίμα, υπήρξε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στις δύο χώρες και την πάλη που αναπτύσσουν τα δύο κόμματα και για την εξέλιξη της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας και τους ανταγωνισμούς που οξύνονται σε όλες τις περιοχές. Ο ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε την σταθερή αλληλεγγύη του Κόμματος προς τον λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στην πολύπλευρη επίθεση του ιμπεριαλισμού που δέχεται η χώρα. Επίσης αναφέρθηκε στην με παράσταση διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις στην Βουλή και την Ευρωβουλή καταγγελία της απόφασης της κυβέρνησης της ΝΔ ν’ αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό.

Στη Βενεζουέλα είναι σε κρίση ο καπιταλισμός, δεν οικοδομείται σοσιαλισμός

Στην συνάντηση όπου επιβεβαιώθηκαν οι συντροφικές σχέσεις των δύο κομμάτων, συμμετείχαν ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Έκτορ Ροντρίγκες μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας.

Ο Όσκαρ Φιγκέρα ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη σταθερή αλληλεγγύη προς το λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας, και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα του ενάντια στην ιμπεριαλιστική παρέμβαση και στην δράση του για την ανάπτυξη του Λαϊκού Μετώπου Εργατών, Αγροτών και Κοινοτήτων (σ.σ. περιλαμβάνει τους ιθαγένικους πληθυσμούς στην χώρα) ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση που κυριαρχεί στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι στη Βενεζουέλα είναι σε κρίση ο καπιταλισμός και δεν οικοδομείται σοσιαλισμός.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσκάλεσε τον Όσκαρ Φιγκέρα να επισκεφτεί την Ελλάδα για να μεταφέρει από κοντά την εμπειρία από τον αγώνα του Βενεζουελάνικου λαού, ενώ αντίστοιχη πρόσκληση απευθύνθηκε και προς τον Δ. Κουτσούμπα να επισκεφτεί την Βενεζουέλα.

Οι εργασίες της συνάντησης άνοιξαν την Παρασκευή 18 Οκτώβρη με τις εισηγήσεις του Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, και του Δ. Κουτσούμπα και λήγουν σήμερα. Για τον ιστορικό χαρακτήρα της συνάντησης μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: