Ο “Σαμάνος” της ακροδεξιάς – Ποιος είναι ο Jake Angeli με την προβιά και τα νεοναζιστικά τατουάζ

Ο ηθοποιός από την Αριζόνα είναι από τους πιο προβεβλημένους υποστηρικτές της συνωμοσιολογικής σέχτας QAnon, που υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ελέγχονται από κλίκα παιδόφιλων σατανιστών, ενώ πρόσφατα είχε φωτογραφηθεί με τον Ρούντι Τζουλιάνι, στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ.

Αν πιστέψει κανείς ορισμένες περσόνες του ελληνικού τουίτερ, ο τραγόμορφος εισβολέας του Καπιτωλίου είναι κάποιου είδους σύμβολο του σεξ, εκτίμηση όχι τόσο απρόσμενη από τη στιγμή που προέρχεται από περίπου τα ίδια άτομα που θεωρούσαν “γκόμενο” τον Κούλη και πρότυπο αρσενικού και παλιάς δαντέλας τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι πως μέσα στο πολύχρωμο μωσαϊκό των τραμπικών ορδών που κατέλαβαν το κτήριο, ο επονομαζόμενος “Σαμάνος της QAnon”, κατά κόσμον Jake Angeli, τράβηξε τα βλέμματα όσο κανένας άλλος. Αρχικά μάλιστα, κάποιοι από τους οπαδούς του Τραμπ στα ΜΚΔ, επιχείρησαν να τον παρουσιάσουν ως “αντίφα” διαδηλωτή, διακινώντας κροπαρισμένη φωτό του από συγκέντρωση του Black Lives Matter, στην οποία φυσικά κατέβηκε για να παρεμποδίσει, κι όχι να υποστηρίξει τους διαδηλωτές.

Ο φανατικός οπαδός του προέδρου Τραμπ προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποκτήσει δημοσιότητα, έχοντας ήδη κατακτήσει τον ανεπίσημο τίτλο του “σαμάνου” της συνωμοσιολογικής ομάδας QAnon, σύμφωνα με την οποία μια κλίκα του βαθέος κράτους, αποτελούμενο από αντιτραμπικούς σατανιστές παιδόφιλους, ελέγχει τις ΗΠΑ, ενάντια στις φιλότιμες προσπάθειες του προεδρικού τους ινδάλματος.

Ο Αngeli είναι ηθοποιός – σαν τα θύματα του κορονοϊού ένα πράγμα, που θα ‘λεγαν οι ομοϊδεάτες του – και κερδίζει τα προς το ζην κυρίως κάνοντας voice-over. Οι προσπάθειές του να κερδίσει δημοσιότητα περιλαμβάνουν φωτογραφία του με τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Αριζόνα, τόπο κατοικίας του Angeli.

Angeli met Rudy Giuliani when the president’s personal lawyer visited Arizona - Facebook

Στη λεζάντα της φωτογραφίας στο facebook, o “σαμάνος”, που εμφανίστηκε χωρίς τη γνώριμη προβιά του, έγραψε “κατάφερα να σφίξω το χέρι του Ρούντι, τι τιμή να είμαι παρών. Κρατήστε γερά πατριώτες! Οι ΗΠΑ θα νικήσουν, θα σταματήσουμε την κλοπή! Γιατί όπως πάντα ο θεός νικάει!”. Ως “κλοπή”, οι οπαδοί του Τραμπ εννοούν την υποτιθέμενε δόλια στέρηση της εκλογικής νίκης του πορτοκαλί προέδρου μέσω νοθείας, η οποία πουθενά ως τώρα δεν έχει αποδειχτεί.

Η μεγάλη στιγμή του Angeli ήρθε φυσικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο, όπου κατέλαβε μέχρι και την έδρα των ομιλητών, όπου λίγο νωρίτερα καθόταν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η επικεφαλής του σώματος Νάνσι Πελόζι.

Jake Angeli in the speaker's chair in Congress

Ήταν το αποκορύφωμα μιας επίμονης πορείας δύο ετών, όπου ο “σαμάνος” περιέφερε τα κέρατα και το αρκουδοτόμαρό του σε διάφορες συγκεντρώσεις υπέρ του Τραμπ ανά τη χώρα, κερδίζοντας πιστούς οπαδούς στα σόσιαλ μίντια. Παράλληλα, στο Youtube υπάρχουν μια σειρά βιντεάκια του, όπου εξηγεί τις βασικές αρχές της θεωρίας του QAnon, όχι τόσο μακρινές από αυτές που ενέπνευσαν τον Μπρέιβικ στη Νορβηγία και το μακελάρη του Christchurch στη Νέα Ζηλανδία.

Ως ένδειξη των βαθιά δημοκρατικών του πεποιθήσεων, ο Angeli έχει χτυπήσει μεταξύ άλλων μοτίβων, τατού με το τείχος που έχτισε ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό, καθώς και το σύμβολο “valknut” από την εποχή των Βίκινγκ, που αποτελεί αγαπημένο σχέδιο ακροδεξιών και νεοναζιστικών ομάδων ανά τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, ο “σαμάνος” παραμένει ελεύθερος, όπως εξάλλου και η συντριπτική πλειονότητα των εισβολέων στο Καπιτώλιο.

Μάλιστα, ο Άντριoυ Μόροου, ρεπόρτερ καναδικής εφημερίδας, υποστηρίζει πως μίλησε με τον “σαμάνο” που του είπε πως “Η αστυνομία τελικά σταμάτησε να προσπαθεί να σταματήσει εκείνον και τους άλλους υποστηρικτές του Τραμπ και τους άφησαν να μπουν μέσα. Μετά από λίγη ώρα, η αστυνομία ευγενικά του ζήτησε να βγει και τον άφησε να φύγει χωρίς σύλληψη”. Απορεί κανείς πως δεν τον τράταραν και τίποτε τον άνθρωπο μετά από τόσο κόπο. Η μαρτυρία αυτή επιβεβαιώνει απλά όσα είδε όλος ο πλανήτης, δηλαδή την “με τσάι και συμπάθεια” αντιμετώπιση των δυνάμεων ασφαλείας του εσμού των ακροδεξιών εισβολέων, ανάμεσα στους οποίους εξάλλου, σύμφωνα με καταγγελίες υπήρχαν και εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας εκτός υπηρεσίας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: