Η Helin Bölek, μέλος των Grup Yorum, πέθανε μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας

Η απεργός πείνας, μέλος του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek, πέθανε σήμερα μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενη για την άδικη φυλάκισή της

Η απεργός πείνας, μέλος του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek, πέθανε σήμερα μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενη για την άδικη φυλάκισή της. Κατέληξε σήμερα το πρωί, μετά από πολύμηνο αγώνα, στο Σπίτι της Αντίστασης, στην περιοχή Κιουτσούκ Αρμουτλου.

Όσοι κατέχουν την τουρκική γλώσσα, μπορούν να διαβάσουν εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες βδομάδες, η τουρκική αστυνομία είχε απαγάγει την Helin Bölek  και τον Ibrahim Gökçek -απεργό πείνας και μέλος των Grup Yorum- μέσα από τα σπίτια τους και αποπειράθηκε να τους εξαναγκάσει σε υποχρεωτική σίτιση, που θεωρείται βασανιστήριο, για να μη χρεωθεί τους θανάτους τους. Αυτό τελικά εν μέρει αποφεύχθηκε, χάρη στη μαζική πίεση του κόσμου που εκδήλωνε στο νοσοκομείο την αλληλεγγύη του και την πίεση του Τύπου. Μετά από τρεις ημέρες, οι δύο απεργοί πείνας επέστρεψαν στο Σπίτι της Αντίστασης.

Τα αιτήματα των απεργών πείνας ήταν:

• Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις.

• Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό τους Κέντρο Idil και στα γραφεία τους

• Να καταργηθεί η επικήρυξη των μελών του συγκροτήματος, από τη λίστα της τουρκικής αστυνομίας και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης τους.

• Να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών του Grup Yorum.

Ο Ibrahim Gökçek συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι τέλους. Συνεχίζουν μαζί του, για την ίδια υπόθεση η Ντιντεμ Ακμαν και ο Οζγκουρ Καρακαγια, μέσα στις τουρκικές φυλακές.

 

Δείτε ακόμα:

“Helin Bölek, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα. Στο όνομά σου ορκιζόμαστε εκδίκηση”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

4 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: