Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας μπασίστα των Grup Yorum, Ibrahim Gökçek!

Οι Jazzmatazz, οι Magic de Spell και οι Υπεραστικοί υπογράφουν και διακινουν ψήφισμα αλληλεγγύης στον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και τους Grup Yorum. 

Οι Jazzmatazz, οι Magic de Spell και οι Υπεραστικοί υπογράφουν και διακινουν ψήφισμα αλληλεγγύης στον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και τους Grup Yorum. Στέλνουν το κείμενο σε καλλιτέχνες (μουσικούς, εικαστικούς, ηθοποιούς κλπ.) ώστε να δυναμώσει η φωνή αλληλεγγύης στον Τούρκο καλλιτέχνη που βρίσκεται σε απεργία πείνας για πάνω από 300 μέρες. Όπως αναφέρεται και στο κείμενο “οι Grup Yorum, είναι κάτι περισσότερο από μια μπάντα: πρόκειται για ένα σύμβολο των λαϊκών αγώνων ενάντια στην καταπίεση του αστικού τουρκικού καθεστώτος”.

Αλληλεγγύη στον μπασίστα των Grup Yorum, Ibrahim Gökçek 

Ο Ibrahim Gökçek, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις 300 ημέρες αγώνα. Στις 3 του Απρίλη, η σύντροφός του Helin Bölek έπεσε μάρτυρας ύστερα από 288 ημέρες απεργίας πείνας

Ο Ibrahim Gökçek συνεχίζει αλύγιστος την απεργία πείνας, διεκδικώντας: 

– Να επιτραπούν οι συναυλίες τους στην Τουρκία! – Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις εναντίον τους! – Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό τους Κέντρο Idil και στα γραφεία τους! – Να αφαιρεθούν από τη λίστα επικήρυξης της τουρκικής «αντιτρομοκρατικής» τα μέλη του συγκροτήματος και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης τους! 

Οι Grup Yorum, είναι κάτι περισσότερο από μια μπάντα: πρόκειται για ένα σύμβολο των λαϊκών αγώνων ενάντια στην καταπίεση του αστικού τουρκικού καθεστώτος. Αντιφασίστες, αντι-ιμπεριαλιστές, οι Grup Yorum είναι, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η φωνή των φτωχών, των διωκόμενων και των αγωνιζομένων. Μια μαχητική φωνή ελευθερίας και πολιτισμού! 

Από το 2015 μέχρι και σήμερα οι συναυλίες του συγκροτήματος απαγορεύονται, τα μέλη του επικηρύσσονται και φυλακίζονται, τα πολιτιστικά του κέντρα δέχονται επιθέσεις από το τουρκικό καθεστώς. Οι Grup Yorum δίνουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη φίμωση που τους επιβάλλεται. 

«Ένας καλλιτέχνης που δεν μπορεί να τραγουδήσει για τον λαό του, που δεν μπορεί να κάνει συναυλίες, θεωρείται ήδη νεκρός». 

İbrahim Gökçek – Helin Bölek. 

Οι καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνιδες στην Ελλάδα εκφράζουν την αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Ibrahim Gökçek! 

Ο Ibrahim Gökçek να ζήσει! 

Helin Bölek, Αθάνατη! 

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές του Grup Yorum! 

Συλλογή υπογραφών με e-mail στο [email protected]

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: