“Γιατί δε μιλάει κανείς γι’ αυτό;” – Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών της Ινδίας η Ριάνα

Τη Ριάνα ευχαρίστησε εκπρόσωπος των αγροτικών ενώσεων, ενώ αντίθετα της επιτέθηκε Ινδή ηθοποιός του Μπόλιγουντ που χαρακτήρισε τους αγρότες “τρομοκράτες”.

Μπορεί εκατομμύρια Ινδοί αγρότες να κινητοποιούνται εδώ και μήνες ενάντια στις προσπάθειες της δεξιάς κυβέρνησης Μόντι, έξω από την Ινδία όμως, δύσκολα θα βρει κανείς εκτενείς αναφορές στον αγώνα τους. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την ποπ σταρ Ριάνα, που ανάρτησε στο τουίτερ την είδηση πως η ινδική κυβέρνηση κόβει το ίντερνετ γύρω από το Νέο Δελχί, για να παρεμποδίσει την επικοινωνία των διαδηλωτών, που εδώ και βδομάδες έχουν κατασκηνώσει στα περίχωρα της ινδικής πρωτεύουσας.

“Γιατί δε μιλάει κανείς γι’ αυτό;” αναρωτήθηκε η διάσημη σταρ, με την ανάρτηση να συγκεντρώνει τεράστια απήχηση, ενώ μεταξύ όσων σχολίασαν την ανάρτηση βρέθηκε ο Κισάν Έκτα Μόρτσα, ένας από τους εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις: “Πολύ χαρούμενος! Ευχαριστούμε Ριάνα που εκφράζεις το ενδιαφέρον σου για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των αγροτών. Ελπίζω οι μάζες να στηρίξουν την αλήθεια. Όλος ο κόσμος μπορεί να το δει, γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση;”. Άλλοι χρήστες αναρωτήθηκαν γιατί δεν εκφράζεται αντίστοιχη αλληλεγγύη από Ινδούς διάσημους.

Αντ’αυτού μάλιστα, η ηθοποιούς του Μπόλιγουντ Κανγκάνα Ρανάουτ, γνωστή για τη στήριξή της στην ινδική κυβέρνηση, απάντησε επιθετικά στη Ριάνα, μαζί με έναν οχετό συκοφαντιών και συνωμοσιολογίας κατά των αγροτών, γράφοντας πως: “Κανείς δε μιλάει γι’ αυτό γιατί δεν είναι αγρότες, είναι τρομοκράτες που προσπαθούν να διαιρέσουν την Ινδία, ώστε η Κίνα να μπορέσει να κατακτήσει το ευάλωτο συντετριμμένο έθνος μας και να το κάνει κινέζικη αποικία όπως τις ΗΠΑ… Κάτσε κάτω, ανόητη, δεν ξεπουλάμε τη χώρα μας όπως εσείς, ανόητοι”.
Bollywood actor Akshay Kumar. File
Η 32χρονη τραγουδίστρια, με καταγωγή από τo Μπαρμπέιντος, έχει εκφράσει κι άλλες φορές το ενδιαφέρον της για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως το Black Lives Matter, αλλά και το πρόσφατο πραξικόπημα στη Μιάνμαρ.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: