Δήμος στη Γερμανία κατέσχεσε κατοικίδιο οικογένειας για χρέη και το πούλησε στο ebay

Έτσι γίνεται στα πολιτισμένα κράτη και σε όποιον αρέσει.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη γερμανική πόλη Άαλεν, όπου οι δημοτικές αρχές κατέσχεσαν το θηλυκό μπουλντόγκ μιας οικογένειας λόγω ανεξόφλητων χρεών στο δήμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τύπο, αρχικά στόχος ήταν η κατάσχεση του αναπηρικού αμαξιδίου ενός από τους κατοίκους.

Η σκυλίτσα, ονόματι Έντα είναι ένα μπουλντόγκ με pedigree, δηλαδή πιστοποίηση της ράτσας του κι ως εκ τούτου τελικά κρίθηκε πως ήταν ό,τι πολυτιμότερο διέθετε το σπίτι. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνη ανέβασαν το κατοικίδιο στο ebay για την τιμή των 750 ευρώ, που θεωρείται η μισή από τη συνήθη τιμή πώλησης της περιζήτητης αυτής φυλής.

Νέα ιδιοκτήτρια είναι η αστυνομικός Μιχαέλα Τζόρνταν, που καχύποπτη λόγω της χαμηλήτς τιμής, επικοινώνησε με τους πωλητές, δηλαδή το δήμο Άαλεν και πληροφορήθηκε πως το σκυλί είχε κατασχεθεί λόγω χρεών, μεταξύ των οποίων και ο ανεξόφλητος «φόρος σκύλου». Η γυναίκα έκρινε νόμιμη και ηθική τη διαδικασία και αγόρασε την Έντα, στη συνέχεια όμως ένιωσε … ριγμένη, καθώς το μπουλντόγκ παρουσίασε προβλήματα υγείας για τα οποία δεν είχε ενημερωθεί. Από το Δεκέμβριο που άλλαξε ιδιοκτήτες, η Έντα χρειάστηκε 4 εγχειρήσεις λόγω οφθαλμολογικών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων ένα έκτακτο χειρουργείο τα Χριστούγεννα. Η Τζόρνταν τώρα ζητά από το δήμο να της καλύψει τα κτηνιατρικά έξοδα ύψους 1800 ευρώ, γεγονός το οποίο και έφερε το περιστατικό στην προσοχή του τοπικού τύπου.

Το έντυπο Ahlener Tageblatt εντόπισε την πρώην ιδιοκτήτρια της Έντα, η οποία, αν και παραδέχτηκε τη νομιμότητα της διαδικασίας δήλωσε πικραμένη πως «Ο τρόπος που τελείωσαν όλα, δεν ήταν καθόλου εντάξει». Η ίδια υποστήριξε πως ένας δικαστικός κλητήρας και δυο αξιωματούχοι της πόλης ήρθαν στο σπίτι της τον περασμένο Νοέμβρη με στόχο να βρουν πολύτιμα αντικείμενα για την αποπληρωμή των δημοτικών χρεών. Αρχικά σκέφτηκαν να κατάσχουν το αναπηρικό αμαξίδιο του συζύγου της, το οποίο όμως αποδείχτηκε πως ήταν περιουσία ασφαλιστικής εταιρείας. Από την πλευρά της, ο δήμος αποκαλεί τον ισχυρισμό «μοχθηρή φήμη», υποστηρίζοντας πως τα μέσα μετακίνησης ΑμεΑ είναι ακατάσχετα, αντιθέτως η κατάσχεση ακριβών κατοικίδιων είναι νόμιμη. Σε κάθε περίπτωση η Έντα τελικά κρίθηκε το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο και κατασχέθηκε.

«Ξέρω πως η Έντα τώρα είναι σε καλά χέρια», λέει η πρώην ιδιοκτήτρια, προσθέτοντας πάντως πως τα τρία παιδιά της έχουν πεθυμήσει τη σκυλίτσα.

Μετά το κύμα αντιδράσεων στα γερμανικά μέσα, οι αρχές δεσμεύτηκαν πάντως πως θα εξετάσουν το ζήτημα, δεδομένου ότι δεν έχει ξανασυμβεί κατάσχεση κατοικιδίου, διερευνώντας επίσης αν ήταν σωστή η χρήση ενός ιδιωτικού λογαριασμού στο ebay για την πώληση ενός ζωντανού πλάσματος.

Με πληροφορίες από: bbc.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: