Από τι υλικό να είναι φτιαγμένοι οι γλείφτες της εξουσίας;

Από τι υλικό είναι άραγε τα ασπόνδυλα; Αν τα αναλύσουμε, θα βρούμε γλίτσα-χλαπάτσα, ένα πορτατίφ και το ΦΕΚ του διορισμού τους. Που σημαίνει πως με άλλα τόσα μπορούμε να τα ξαναφτιάξουμε με όρους μαζικής παραγωγής (χιλιάδες τέτοια).

Γνωρίζατε ότι ο Μητσοτάκης είναι ένα σφουγγάρι που απορροφά την πίεση από τις φιλικές ερωτήσεις στη ΔΕΘ και έχει στο μυαλό του ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα, από τον εντοπισμό του προβλήματος ως τη λύση του και το αποτέλεσμα; Αν όχι, είναι γιατί περιηγείστε στην Κατιούσα, αντί να πληροφορείστε από τις σωστές πηγές.
Εμπρός λοιπόν καλό μου χρονόμετρο

Γιατί όχι όμως; Αν ο υπουργός Εργασίας είναι ο Σούπερμαν που διαλύει τις ΔΕΚΟ, δεν πρέπει και ο πρωθυπουργός να έχει υπερφυσικές δυνάμεις; Ένας πραγματικός υπερήρωας, στην υπηρεσία των επιχειρηματιών, που νομοθετεί πιο γρήγορα από τη σκιά του, καταργεί σε μια στιγμή κατακτήσεις δεκαετιών, απολύει γιατρούς μες στην πανδημία και δε σταματά ποτέ τα δωράκια στο κεφάλαιο. Από ό,τι υλικό και αν τον έφτιαξαν, είναι η ταξική απάντηση των ισχυρών στον Πάβελ Κορτσάγιν και το εμβληματικό “Πώς δενότανε το ατσάλι”.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι φτιαγμένος από “άριστο υλικό” (με έτοιμα ανταλλακτικά στο σόι του) και από την πάστα της τάξης του. Παραμένει όμως ανοιχτό το ερώτημα που θέσαμε στον τίτλο της ανάρτησης: από τι υλικό είναι φτιαγμένοι οι γλείφτες της εξουσίας; Από τι υλικό είναι άραγε τα ασπόνδυλα; Αν τα αναλύσουμε, θα βρούμε γλίτσα-χλαπάτσα, ένα πορτατίφ και το ΦΕΚ του διορισμού τους. Που σημαίνει πως με άλλα τόσα μπορούμε να τα ξαναφτιάξουμε με όρους μαζικής παραγωγής (χιλιάδες τέτοια).

70% είναι η προδιάθεση και το ταλέντο του οσφυοκάμπτη. Να είσαι έτοιμος να σκύψεις πριν καν σου ζητηθεί, να τα δέχεσαι όλα, να μπορείς να ξεχωρίσεις από τους άλλους χωρίς να σηκώσεις ποτέ κεφάλι και ανάστημα. Το υπόλοιπο 30% είναι η σκληρή δουλειά. Να σφουγγαρίσεις το πάτωμα με τη γλώσσα σου, να τα γλείψεις όλα με ζήλο, να μην αφήσεις καμία γωνία και προπαντός ποτέ τον βασιλιά εκτεθειμένο – γυμνό -και αν εκτεθεί, να είσαι έτοιμος να καλύψεις με τη γλώσσα σου τα απόκρυφα σημεία του.

Δεν είναι υπέροχο πράγμα η “αντικειμενική δημοσιογραφία” και η “ελευθερία έκφρασης”; Είσαι ελεύθερος να γλείψεις τον ηγέτη και να πεις στην πλέμπα πόσο υπέροχος και πολυχρονεμένος είναι. Και αυτοί οι άνθρωποι θα σου κουνήσουν το δάχτυλο για την “προσωπολατρία” στην Σοβιετική Ένωση και τον πατερούλη Στάλιν…

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: