Τέτοιοι είναι: Πετούν λάσπη σε όσους αγωνίζονται – βάζουν φίμωτρο σε κάθε αντίθετη γνώμη! – Καταγγελία της ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού

Οι συνδικαλιστές της ΝΔ έχουν εδώ την πολυτέλεια να …σιωπούν διακριτικά μπροστά στον Αρμαγεδδώνα που φέρνει η κυβέρνησή τους: όλη η βρώμικη δουλειά βγαίνει επιτυχώς και οικειοθελώς (!!!) από τους «αριστερούς ψάλτες» (Κινηση Συνεργασίας/ ΣΥΡΙΖΑ, Ενωτική πρωτοβουλία / ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Τέτοιοι είναι: πετούν λάσπη σε όσους αγωνίζονται – βάζουν φίμωτρο σε κάθε αντίθετη γνώμη!

(Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται …δια ζώσης και ηλεκτρονικά για να μπερδέψουν τους συναδέλφους)

Είναι ξεκάθαρο ότι διάλογος δεν γίνεται με υβριστικά τσιτάτα στο FaceBook που όμως είναι προσφιλές «πεδίο» για όσους εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους μοιράζοντας «ανάθεμα» και «ψόφους».

Εξάλλου, η …#Ιερά Συμμαχία_Ευαγγελισμού (κοινώς ΔΑΚΕ/ΝΔ + Κίνηση Συνεργασίας / ΣΥΡΙΖΑ+ Ενωτική Πρωτοβούλια/ ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) του χώρου μας – όπως πολλοί συνάδελφοι ξέρουν – έχουν μακρά θητεία στο να βάφουν το μαύρο – άσπρο, να κρύβουν συστηματικά τι κάνουν και τι υπογράφουν. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, εγκαινίασαν φέτος «νέα ήθη» όπως να ζητούν τη συνδρομή της διοίκησης (την ώρα που τάχα την «καταγγέλουν») για να προκαλέσουν πειθαρχικές διώξεις κατά συναδέλφων τη στιγμή που τάχα «κόπτονται» για τα δικαιώματά τους. Ασταθείς και συγχυτικοί;; ΟΧΙ. Αδίστακτοι είναι!

Στην πραγματικότητα, όλα είναι απλά και διαυγή, όσο κι αν με λύσσα τα …αναδεύουν για να τα θολώσουν. Στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) συμμετέχουμε συνάδελφοι που με προσωπικό κόστος βρισκόμαστε αδιάλειπτα στην πρώτη γραμμή (και της δουλειάς και των αγώνων) και στο πλευρό των συναδέλφων μας. Περνάμε οι ίδιοι τακτικά από κάθε γωνιά του νοσοκομείου, ενημερώνουμε, απαντάμε σε ερωτήματα, εξηγούμε. Συσπειρώνουμε τους συναδέλφους στην οργανωμένη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, απέναντι στη  λαίλαπα που εξαπολύει η σημερινή κυβέρνηση χτίζοντας πάνω στα θεμελιώδη νομοθετικά τερατουργήματα της προηγούμενης.

Όμως, τα πράγματα, το ξαναλέμε, είναι απλά:

  1. 1.Ο συνάδελφοι έχουν μνήμη (οι παλιότεροι και πείρα) και γνωρίζουν καλά ποιος φροντίζει να οργανώνει συστηματικά τη δράση τους μέσα από τη ζωντανή λειτουργία του σωματείου. Αφιερώνοντας χρόνο και δυνάμεις για συζήτηση, κωδικοποίηση αλλά και διεύρυνση αιτημάτων, διεκδικήσεις και συγκρούσεις. Με αυτοθυσία και χωρίς ανταλλάγματα.
  2. 2. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων υπάρχουν, είναι καταγεγραμμένα και μπορεί καθένας να ελέγξει ποιος είπε τι  (σε ΣΕΝΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ) και ποιοι είναι αυτοί που ντρέπονται – απ’ότι φαίνεται – να υπογράψουν αυτά που ψήφισαν, να βάλουν τα ονόματα (των παρατάξεών τους και τα δικά τους) κάτω από την κατάπτυστη 6η κατά σειρά ακύρωση εκλογών του μεγαλύτερου σωματείου νοσοκομείου. Είναι άλλωστε οι ίδιοι – όπως ξέρουν οι παλιότεροι – που έσυραν τρεις φορές το σωματείο στα δικαστήρια (2008-2009) και κατάφεραν να το «βάλουν στο ράφι» για 10 μήνες τότε που ξέσπαγε η άλλη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και σαρώνονταν δικαιώματα αιώνων.
  3. 3. Στις 30-6-2021 τελειώνει ακόμη κι η τελευταία παράταση θητείας που έδωσε με ΠΝΠ η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση που, αντί να πάρει μέτρα για το διάτρητο ΕΣΥ που έχουν φτιάξει (μαζί με όλους τους προηγούμενους), πρόσφατα και δια στόματος πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την ορμητική μετατροπή του δημόσιου νοσοκομείου σε επιχείρηση ιδιωτική. Και μπροστά, σ’αυτή την εξέλιξη, που πάει πακέτο με την επίθεση σε ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, τολμούν να διακυβεύουν την ίδια την ύπαρξη του σωματείου. Ποιο λοιπόν σωματείο λένε ότι θα διενεργήσει από φθινόπωρο εκλογές; Ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα βουτήξουμε στο «4ο κύμα» χωρίς σωματείο;
  4. 4. Τους ξέρουμε όλοι. Είναι αυτοί που όσο κι αν επιχειρούν να στήσουν με το κεφάλι κάτω όσα ζούμε στο πετσί μας, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ξανά και ξανά από το Μάρτη να τοποθετηθούν οι ίδιοι συνάδελφοι σε Συνέλευση ή και με κείμενο υπογραφών για το πότε είναι τελικά ο κατάλληλος χρόνος για εκλογές.

Τους είδατε και τους ξέρετε. Συνεπείς μόνο στο να φορέσουν καπέλο την αποψάρα των 7 (αθροιστικά) εκλεγμένων τους στα σχεδόν 3.000 μέλη του σωματείου μας, χωρίς να δεχτούν κουβέντα. ΑΥΤΟ όσο κι αν ρίχνουν λάσπη τριγύρω ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Να γιατί και οι συνδικαλιστές της ΝΔ έχουν εδώ την πολυτέλεια να …σιωπούν διακριτικά μπροστά στον Αρμαγεδδώνα που φέρνει η κυβέρνησή τους: όλη η βρώμικη δουλειά βγαίνει επιτυχώς και οικειοθελώς (!!!) από τους «αριστερούς ψάλτες» (Κινηση Συνεργασίας/ ΣΥΡΙΖΑ, Ενωτική πρωτοβουλία / ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Οι πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι που ήδη υπογράφουν τη θέλησή τους να γίνουν άμεσα εκλογές περιφρουρώντας την ύπαρξη και τον αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου τους, δεν είναι χαζοί, δεν είναι «πρόβατα», δεν παρασύρονται από «μαγεμένους αυλούς».

Μαζικές εγγραφές και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ!

Ζητάμε το αυτονόητο, να πούμε όλοι ελεύθερα τη γνώμη μας.

Ποιοι είναι αυτοί που θα μας το απαγορεύσουν και θα φιμώσουν 3.000 μαχόμενους υγειονομικούς;; Πόσο ακόμη θα μας υποτιμήσουν;;

 

                     Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του ΣΕΝΕ με την ΕΣΑΚ

Ηλίας Σιώρας (πρόεδρος ΔΣ)

   Τατιάνα Ευαγγελοπούλου (Αναπλ.Γραμματέας)

        Νίκος Γούσιος

       Ελένη Κύργιου

      Χριστίνα Ράπτη

Γιώργος Φερεντίνος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: