ΟΕΝΓΕ: “Θέλει θράσος να ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας…”

Δεν είναι δυνατό σε συνθήκες πανδημίας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, να παροπλίζεται και να μένει αναξιοποίητο, ένα μεγάλο ποσοστό του ιατρικού δυναμικού της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγα λεπτά μετά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της Πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών για ενίσχυση με γιατρούς του νοσοκομείου της Δράμας, δήλωσε: “δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει η πόλη της Δράμας”.

Θέλει θράσος να ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας όταν:

-Εργάζονται μόλις 64 γιατροί (50 μόνιμοι και 14 επικουρικοί) από τους 107 που προβλέπει ο «κουτσουρεμένος οργανισμός του 2012».
-7 από τις 11 οργανικές θέσεις μόνιμων γιατρών παθολόγων είναι κενές.
-4 παθολόγοι και 1 πνευμονολόγος περιθάλπουν 140 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, οι οποίοι κάνουν 10 εφημερίες το μήνα ο καθένας.
-Πάνω από 100 εργαζόμενοι έχουν νοσήσει από Covid -19.
-Για να μπαλώσουν όπως-όπως τα κενά μετακινούν έναν παθολόγο από το Νοσοκομείο Σερρών στο οποίο νοσηλεύονται κατά τη διάρκεια του 2ου επιδημικού κύματος κατά μέσο όρο 120-140 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 και στο οποίο από τους 13 παθολόγους που προβλέπει ο οργανισμός υπηρετούν μόλις 7.

Και ενώ η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό από την πανδημία και τα νοσοκομεία στενάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων, ακόμα και τώρα, κάνουν συνεντεύξεις για να επιλέξουν ποιον από τους 4 υποψήφιους γιατρούς θα προσλάβουν, για τη μία και μοναδική θέση παθολόγου που προκηρύχθηκε για το νοσοκομείο Σερρών τον 2/2020!

Επιβάλλεται να μη χαθεί άλλο πολύτιμος χρόνος!

1. Άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση, να διοριστούν σε μόνιμες θέσεις και οι 4 παθολόγοι που υπέβαλαν υποψηφιότητα για τη μία θέση στο νοσοκομείο Σερρών και να συνεπικουρήσει ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο Δράμας μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

2. Άμεση ένταξη, υποχρεωτικά, όλων των ιδιωτών παθολόγων και πνευμονολόγων του νόμου Δράμας στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τους ίδιους μισθολογικούς και εργασιακούς όρους με τους μόνιμους ιατρούς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης. Δεν είναι δυνατό σε συνθήκες πανδημίας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, να παροπλίζεται και να μένει αναξιοποίητο, ένα μεγάλο ποσοστό του ιατρικού δυναμικού της χώρας.

3. Προκήρυξη ΣΗΜΕΡΑ των 50 κενών οργανικών θέσεων γιατρών, που υπάρχουν στο νοσοκομείο Δράμας.
4. Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ των 14 επικουρικών γιατρών του νοσοκομείου Δράμας.
5. Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ των 68 συμβασιούχων νοσηλευτών και όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτου
ειδικότητας.

ΥΓ.: Η αξιωματική αντιπολίτευση ας μην κάνει την ανήξερη. Η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας, συνολικά του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας, έχει και τη δική της σφραγίδα!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: