Το νερό νεράκι – 2000 εντολές διακοπές νερού τη βδομάδα από την ΕΥΔΑΠ

Ακόμα και για 100 ευρώ η ΕΥΔΑΠ κόβει το νερό σε χιλιάδες νοικοκυριά ανά εβδομάδα, εν μέσω πανδημίας.

Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, η ΕΥΔΑΠ δε διστάζει να προχωρά σε διακοπές νερού χιλιάδων νοικοκυριών στην περιοχή δικαιοδοσίας της. Έως και 2000 την εβδομάδα είναι οι διακοπές, για ποσά 100 ευρώ αν αφορά ενοικιαστές και 300 ευρώ αν αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων. Μάλιστα, εφόσον έχει εκδοθεί εντολή διακοπής της ύδρευσης, ακόμα κι αν ο καταναλωτής εξοφλήσει το χρέος του πριν την διακοπή, χρεώνεται άλλα 12 ευρώ απλά και μόνο λόγω της έκδοσης εντολής.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση στηλιτεύει με δήλωσή του ο Μανώλης Χαρατσής, εκλεγμένος της ΕΣΚ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, αναφέροντας πως:

“Μέσα στην πανδημία η ΕΥΔΑΠ ΑΕ εξακολουθεί να κόβει το νερό στα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμη και για χρέη 100 ευρώ! Στην προσπάθεια να πετύχει μεγάλη κερδοφορία, στερεί ένα βασικό αγαθό για την επιβίωση, αλλά και απαραίτητο για την τήρηση των βασικών κανόνων υγείας και ασφάλειας των νοικοκυριών αυτών και όσων έχουν επαφές μαζί τους.

Δεν είχαμε αυταπάτες πως η ΕΥΔΑΠ έχει κανέναν κοινωνικό χαρακτήρα, όπως κατά καιρούς αρέσκονται να υποστηρίζουν οι διοικήσεις της και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, όμως τώρα με τις διακοπές νερού σε αυτές τις συνθήκες πέφτει και το τελευταίο “φύλλο συκής” και μπορεί εύκολα να δει ο καθένας τον καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα της εταιρείας. Γι’ αυτό και η πάλη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ σήμερα δεν φτάνει να εξαντλείται στη διατήρηση του υπάρχοντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας, αλλά να πηγαίνει πιο μακριά. Είναι υπόθεση όλων μας ο αγώνας για νερό κοινωνικό αγαθό, που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες. Το νερό μόνο ως λαϊκή περιουσία μπορεί να διασφαλίσει τη συνδυασμένη ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ να σταματήσει ΤΩΡΑ τις διακοπές νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαφορετικά θα μας βρει άμεσα απέναντί της!”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: