Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Nεκρά ψάρια, χελώνες ακόμα και ποντίκια επιπλέουν στα βαλτωμένα νερά του έκτασης 1.200 στρεμμάτων Πάρκου Τρίτση, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή της Δυτικής Αττικής…

Οι ειδυλλιακές φωτογραφίες που εκτίθενται στην ιστοσελίδα «Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», εκθέτουν τους έχοντες την ευθύνη για τη διαχείριση-λειτουργεία του, αν συγκριθούν με τις άθλιες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που δείχνουν νεκρά ψάρια, χελώνες ακόμα και ποντίκια να επιπλέουν στους υδάτινους διαδρόμους, τις λίμνες και τα μικρά ποταμάκια του πάρκου.

Το πάρκο Τρίτση, έκτασης 1.200 στρεμμάτων, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε πορεία εγκατάλειψης και απαξίωσης, υποβαθμισμένο, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό για τη συντήρηση και τη φύλαξή του, με ευθύνη των κυβερνήσεων και της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης.

Οι σκληρές εικόνες που δημοσιεύονται μετά από αυτοψία στην ιστοσελίδα newsbeast.gr σοκάρουν. Από τα βαλτώδη πράσινα νερά του πάρκου ξεπροβάλουν νεκρά ζώα και σκουπίδια, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για άλλους «κάτοικους» του πάρκου, όπως τα πουλιά και τα ψάρια που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτές τις συνθήκες. Δείτε μερικές μόνο από τις εικόνες της ντροπής (Φωτογραφίες Γιάννης Κέμμος):

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Μπαζα, σκουπίδια και… έλλειψη νερού σε έναν κάποτε υδάτινο διάδρομο Πάρκου Τρίτση…

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Αποκαρδιωτική η εικόνα στο μικρό γεφυράκι στο Πάρκο Τρίτση. Πράσινα λιμνάζοντα νερά, εστία θανάτου και μόλυνσης…

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Μια ακόμα εικόνα ντροπής από το Πάρκο Τρίτση…

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Νεκρό ψάρι και δίπλα μια μικρή χελώνα, άγνωστο αν ζει στα θανατηφόρα από την εγκατάλειψη νερά του Πάρκου Τρίτση…

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Και άλλα νεκρά ψάρια στην όχθη της λίμνης του Πάρκου Τρίτση…

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Ένα χελωνάκι προσπαθεί με αγωνία να αναπνεύσει δίπλα σε νεκρό ψάρι, στα βαλτόνερα της λίμνης στο Πάρκο Τρίτση…

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Εικόνα από υδάτινο κανάλι στο Πάρκο Τρίτση. Σκουπίδια, μόλυνση, αδιαφορία…

Πάρκο Τρίτση: Αν δεν ήταν και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Έκταση του Πάρκου Τρίτση καλυμμένη από εύφλεκτα ξερά χορτάρια, τον Αύγουστο που η μισή Ελλάδα καίγεται…

Περισσότερες εικόνες δείτε σε αυτό το βίντεο:

Μετά από κάθε Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή  (διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια κάθε Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση) ο χώρος του πάρκου μεταμορφώνεται. Οι νεολαίοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, τα μέλη της ΚΝΕ, με την εθελοντική εργασία τους παραδίδουν το πάρκο καθαρό, πιο όμορφο και πιο αξιοποιήσιμο από αυτό που παρέλαβαν πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, κάτι που αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια από τους κατοίκους των γύρω περιοχών και γενικότερα από όποιον έχει τύχει να επικεφτεί το πάρκο πριν και μετά το Φεστιβάλ…

Παράλληλα με την διοργάνωση του Φεστιβάλ, η ΚΝΕ συμβάλει με διάφορες πρωτοβουλίες στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Τρίτση, αλλά και του αιτήματος για πάρκο ανοιχτό  στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα… Όπως σημειώνουν στελέχη τις ΚΝΕ με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία της Οργάνωσης για την πυροπροστασία του πάρκου, στόχος ήταν να αναδειχτεί μεταξύ άλλων η ανάγκη να αντιδράσει μαζικά ο λαός και η νεολαία της περιοχής και συνολικά της Αττικής «στην εγκατάλειψη και την απουσία κρατικής χρηματοδότησης, απέναντι στα σχέδια διαμελισμού και εμπορευματοποίησης του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αττική. Με τους αγώνες του λαού το Πάρκο δημιουργήθηκε και κυρίως διαφυλάχθηκε, μόνο με αγώνες μπορεί γλιτώσει από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να αναβαθμιστεί και να γίνει αυτό που αξίζει στην εργατική τάξη και στα παιδιά της, ένα στολίδι μέσα στην πόλη μας, πηγή υγείας, αναψυχής και γνώσης, όμορφος και ασφαλής χώρος άθλησης και πολιτισμού. Σήμερα υπάρχει ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες, όπως π.χ. η πυροπροστασία, η υδροδότηση κ.τ.λ., η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη του Πάρκου. Παραμένει η ανάγκη για σταθερή κρατική χρηματοδότηση».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: