Η “συντρόφισσα” Έμιλι Ρατακόφσκι είναι πιο… αριστερή από τον μέσο Έλληνα τουιτερά

Η Έμιλι Ρατακόφσκι αποδεικνύει ότι είναι εξοικειωμένη με την έννοια της προβοκάτσιας και ότι είναι πιο ψαγμένη από το μισό αριστεροχώρι και τον μέσο φασαίο στα social media…

Ναι, εντάξει, είναι από τα πιο διάσημα μοντέλα στον κόσμο, που σημαίνει ότι έχει λυμενο το βιοποριστικό της πρόβλημα εφ’ όρου ζωής, χώρια όσα συνεπάγεται η παρουσία κάποιου-ας σε αυτόν τον χώρο.

Ναι, είναι οπαδός του Μπέρνι Σάντερς, γιατί εκεί είναι το ταβάνι της, και πιθανότατα χάρηκε όταν βγήκε ο Μπάιντεν. Αλλά δεν μπορείς να περιμένεις πολλά σε μια χώρα όπου βλέπεις κερατάδες με λεοντές και γιδοτόμαρα να εισβάλουν στο Καπιτώλιο. Και στην τελική, έχει και η ίδια συναίσθηση για τις “αυταπάτες” της…

Η ουσία ωστόσο παραμένει. Η Έμιλι Ρατακόφσκι έχει πολύ πιο οξυμένο πολιτικό κριτήριο από το μισό “αριστερό twitter” στη χώρα μας και μπορεί να το αποδείξει ανά πάσα στιγμή, με οποιαδήποτε ανάρτησή της.

Όταν, για παράδειγμα, τα περισσότερα πολιτικά ακάου χλευάζουν τους ακροδεξιούς ψεκασμένους -εγχώριους και διεθνείς- για να νιώσουν αριστεροί, η… συντρόφισσα Έμιλι σκέφτεται δυο και τρία επίπεδα μακριά.

Και λέει πως αν το Facebook μπορεί να φιμώσει έναν πρόεδρο των ΗΠΑ -ακόμα και αν πρόκειται για τον Τραμπ-, αυτό κάνει παντοδύναμο τον Ζούκεμπεργκ και αργά ή γρήγορα μπορεί να γυρίσει κι εναντίον μας.

Και αν όλα αυτά ήταν μέρος ενός σχεδίου, για να αυξηθεί η λογοκρισία στο διαδίκτυο; Ακόμα και όταν η Έμιλι Ρατακόφσκι φλερτάρει με τραβηγμένα σενάρια, που θυμίζουν “θεωρίες συνωμοσίας”, αποδεικνύει τουλάχιστον την εξοικείωσή της με την έννοια της “προβοκάτσιας”, που το εγχώριο αριστεροχώρι χλευάζει σχεδόν στο σύνολό του.

Και στη συνέχεια μας το κάνει λιανά, λέγοντας πως ανησυχεί μήπως όλα αυτά δώσουν πάτημα στους διαχειριστές να κλείσουν τα προφίλ κάποιων “ακραίων αριστερών”, που είναι σημαντικοί πολιτικοί οργανωτές.

Την ώρα που κάποιοι τρώνε αμάσητο το αφήγημα της ελευθερίας έκφρασης και των “επαναστατικών δυνατοτήτων” που σου δίνουν τα social media στην εποχή μας, η “σ/φισσα Έμιλι” ξέρει τα όρια αυτής της ελευθερίας και είναι σε εγρήγορση.

Αν μη τι άλλο, κάμποσα κλικ μπροστά από τον μέσο φασαίο, το μέσο αριστεροχώρι κοκ. Κι αν αυτό λέγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου, είναι γιατί έτσι μπορείς να πεις τα πιο σοβαρά πράγματα, ακόμα και αν μοιάζουν με τρολάρισμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: