Λογοκρισία του Facebook στο λογαριασμό του Μάρκο Ρίτσο επειδή επέκρινε τα ΜΜΕ για το Καπιτώλιο

Για παραβίαση του ιταλικού συντάγματος και των νόμων περί ελευθερίας της έκφρασης έκανε λόγο ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ιταλία.

Mπορεί κάποιοι να πανηγύριζαν για την αποπομπή Τραμπ από τα μεγαλύτερα ΜΚΔ, ωστόσο αρκούσε απλά να έχει κανείς αντίληψη επιπέδου Έμιλυς Ρατακόφσκι για να αντιληφθεί τις επικίνδυνες ατραπούς που ανοίγει η παντοδυναμία των πολυεθνικών κολοσσών στο ανοιγοκλείσιμο πολιτικά ανεπιθύμητων λογαριασμών.

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι, το Facebook, συνήθης ύποπτος εξάλλου για λογοκρισία σε αντιφασιστικές, αντικαπιταλιστικές ή αντιρατσιστικές αναρτήσεις, έσπευσε να θέσει “σε περιορισμό” το επίσημο προφίλ του Μάρκο Ρίτσο, γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος στη γειτονική Ιταλία, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα ΜΜΕ στη χώρα του παρουσίασαν τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στηλίτευσε την υποκρισία με την παρουσιάζουν ως ταραχοποιά στοιχεία τους εισβολείς στο Καπιτώλιο, όταν λίγα χρόνια πριν παρουσίαζαν τον ίδιο και χειρότερο εσμό του ευρωμεϊντάν στην Ουκρανία ως το “λαό που εξεγείρεται κατά της δικτατορίας”.

Ο ίδιος ο Ρίτσο, σχολιάζοντας τη λογοκρισία που υπέστη, ανέφερε πως:

“Το Facebook θέλει να αποφασίζει τι πρέπει να γράφω. Μισαλλόδοξη συνταγματική παραβίαση. Δεν είμαστε στις ΗΠΑ, είμαστε στην Ιταλία, όπου το να μπλοκάρεις χτες μια εφημερίδα, σήμερα – στην περίπτωσή μου – ένα πολιτικό προφίλ, είναι μια καθαρή και βαριά παραβίαση του συντάγματος και των νόμων περί ελευθερίας της άποψης”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: