Συνέλαβαν καθηγητές συνδικαλιστές επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου εργαζομένης!

Κινήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου ενάντια σε συνδικαλιστές της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, κατόπιν μήνυσης του εργοδότη, επειδή τον κατήγγειλε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης στην έγκυο εργαζόμενη που απολύθηκε!

Κανείς δεν μπορεί να εκπλήσσεται με το στυγνό ταξικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης, τον κατήφορο του (αστικού) “κράτους δικαίου” και των οργάνων του. Η αλήθεια όμως είναι ότι βρίσκουν πάντα κάτι καινούριο και αφήνουν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Σήμερα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο συνδικαλιστών καθηγητών, της Προέδρου (Δ. Δάσιου, που απεικονίζεται στη φωτογραφία) και του Αντιπροέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή ο σύλλογός τους είχε εκδώσει ψήφισμα αλληλεγγύης πριν λίγες μέρες, σε μια εργαζόμενη που βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και απολύθηκε από την ιδιωτική εταιρία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου VresNET. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση και έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου, που διέταξε ο εισαγγελέας, οδηγώντας στη σύλληψη των συνδικαλιστών.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δεν έμεινε μόνο στην παράνομη απόλυση της εργαζόμενης. Προχώρησε στην απόλυση κι άλλων τριών συναδέλφων της, που “τόλμησαν” να την υπερασπιστούν, αλλά και σε μηνύσεις εναντίον όσων φορέων κατήγγειλαν την παράνομη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Αυτό που προκαλεί όμως ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση είναι ο ζήλος κι η ετοιμότητα των μηχανισμών του κράτους να εναρμονιστούν με τη θέληση της επιχείρησης και να σπεύσουν να συλλάβουν, με αυτόφωρο, όσους έπραξαν το αυτονόητο, καταγγέλλοντας τη στάση του αφεντικού της.

Στο πλευρό των συλληφθέντων εκπαιδευτικών, βρίσκονται πλήθος συναδέλφων τους, σωματείων και συλλογικών φορέων, ενώ η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τις συλλήψεις, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των καθηγητών, ενώ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και τους καθηγητικούς συλλόγους να τις καταδικάσουν, τονίζοντας πως “η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: