Ο “τυχαίος θάνατος” των κρατουμένων και το “έγκλημα” με τα τρικάκια

Αν η άρνηση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τις φυλακές εν μέσω πανδημίας δεν είναι εγκληματική, τότε τι είναι; Τα τρικάκια έξω από το γραφείο της Νικολάου;

Κάποιοι δεν έχετε κοπεί με χαρτί για να ξέρετε πόσο επώδυνο είναι, γι’ αυτό και γελάσατε με τίτλους και ρεπορτάζ κυβερνητικών μέσων για “καταδρομική επιχείρηση”, “έφοδο” , “εκστρατεία” ή “επίθεση” δέκα ατόμων με μηχανάκι στο δικηγορικό γραφείο της Σοφίας Νικολάου για να πετάξουν τρικάκια.

Παράλληλα δεν έλειψε από τους ίδιους διαύλους και το γνωστό παραπολιτικό κουτσομπολιό για το γιο γνωστού βουλευτή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ένας από τους δυο προσαχθέντες από την αστυνομία, δείγμα του τι αξιολογούν ως σημαντικό τα ΜΜΕ που μας προσφέρουν “αντικειμενική ενημέρωση”.

Σε αντίστοιχους τόνους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για “στοχοποίηση από τα φερέφωνα του μίσους και του διχασμού”, ζητώντας καταδίκη από “όλα τα κόμματα”.

Αντιθέτως, ο Πέτσας δε.βρηκε τίποτα να πει για την κατάσταση στις φυλακές που γίνονται υγειονομική βόμβα, με κρατούμενους που στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες θύματα και θρηνούμε ήδη τους πρώτους νεκρούς.

Δεν είπε τίποτα για όσα αναφέρουν οι συλληφθέντες στην επιστολή τους. Για τον 35χρονο αυτόχειρα κρατούμενο που ήταν στη φυλακή για χρέη. Για την άγρια καταστολή στις γυναικείες φυλακές Θήβας και τα ΜΑΤ που χτύπησαν επιληπτική κρατούμενη.

Εάν αυτό δεν αποτελεί απόπειρα δολοφονίας τότε τι αποτελεί; Μήπως τα τρικάκια έξω από το πολιτικό της γραφείο;

Ο Πέτσας δε βρήκε τίποτα να πει για την εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των φυλακών και τις ευθύνες της. Όπως το συνόψισε πολύ εύστοχα ο Τάσος Αναστασίου στο σημερινό του σκίτσο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: