Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Σαχινίδης

Η καταδίκη του χρυσαυγίτη που το Δεκέμβρη του 15′ είχε αποκαλέσει τη Λιάνα Κανέλλη “ηθικό αυτουργό για το φόνο δύο μελών της Χρυσής Αυγής, είναι μια μικρή αλλά ουσιαστική νίκη. Ελπίζουμε να αποτελέσει προπομπό για την απόφαση στη δίκη των μεγάλων κεφαλιών των νεοναζί, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πριν από λίγη ώρα τελείωσε η δίκη του χρυσαυγίτη βουλευτή Ιωάννη Σαχινίδη. Η δίκη αφορούσε μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, γιατί το Δεκέμβρη του 15, στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Σαχινίδης την είχε αποκαλέσει “θηλυκό Στάλιν” και την θεώρησε προκλητικά ως ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής, το Νοέμβρη του 13′.

Η Βουλή είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας του Ι. Σαχινίδη και πριν από λίγη ώρα το Α’ τριμελές Εφετείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση, με την οποία τον καταδικάζει σε 12 μήνες φυλάκιση.

Πρόκειται για μια πρώτη μικρή αλλά ουσιαστική νίκη ενάντια στην ασυδοσία των φασιστοειδών, που μέχρι τώρα ενεργούσαν και προκαλούσαν έχοντας το ακαταλόγιστο. Κι είναι ευχής έργο -χωρίς καμία αυταπάτη προφανώς για το ρόλο και τα όρια της αστικής δικαιοσύνης- να αποτελέσει αυτή η απόφαση προπομπό για τη δίκη των μεγάλων κεφαλιών της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καταγράφουμε την είδηση που έρχεται “επί του πιεστηρίου”, και επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε στη συνέχεια με περισσότερες λεπτομέρειες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: