Αυτοί είναι οι “μασκοφόροι ήρωες” της κυβέρνησης – Επέμβαση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση των υγειονομικών στον Ευαγγελισμό

Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό για να… συμπαρασταθούν στους ήρωες με τις πράσινες και τις άσπρες στολές.

Οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα κινητοποιούνται, διεκδικούν τα αυτονόητα, όπλα για τον αγώνα στον οποίο τους αφήνει αβοήθητους η κυβέρνηση. Η οποία φρόντισε όμως να τους στείλει ένα πάνοπλο σώμα, για… συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Το βίντεο του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη αποτυπώνει τη στιγμή που τα ΜΑΤ μπαίνουν στο προαύλιο του νοσοκομείου για να διακόψουν την κινητοποίηση, με τους Υγειονομικούς να ξεσηκώνονται, να τους φωνάζουν να βγουν έξω και να λένε ρυθμικά το σύνθημα “η τρομοκρατία δε θα περάσει”.

Πριν την επέμβαση των ΜΑΤ, οι υγειονομικοί κράτησαν ένα λεπτό σιγής για τους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο, που έπεσαν θύματα στον αγώνα κατά του κορονοϊού, για την υγεία του λαού. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Την ίδια ώρα, τα κανάλια και τα περισσότερα ΜΜΕ έφερναν το γεγονός στα μέτρα τους. Κι αντί να τονίσουν την απρόκλητη επέμβαση των ΜΑΤ, που δεν είχαν κανέναν λόγο παρουσίας, έχτιζαν το αφήγημα των “ανεύθυνων γιατρών” που δεν κρατούσαν μεταξύ τους αποστάσεις κι έσπασαν τον κανόνα για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Φωτό από 902.gr

Δείτε εδώ χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του “Μεγάλου Καναλιού”. Με τον ρεπόρτερ να μεταδίδει πιστά κι αντικειμενικά όσα έγιναν (για την αναίτια επέμβαση της αστυνομίας και τη φραστική αποδοκιμασία τους από τους συγκεντρωμένους, το νόημα της συμβολικής κινητοποίησης κτλ) και τους παρουσιαστές από το Studio να τον διακόπτουν, να τον “διορθώνουν” και να “μη συμφωνούν με αυτή την εικόνα”.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: