“Πατρίδα ή θάνατος – Venceremos!” – Ο Κουβανός πυγμάχος νικάει έναν “λιποτάκτη” και πανηγυρίζει δεόντως!

Ο Ε. Ρέγιες λιποτάκτησε στην Ισπανία για να κάνει επαγγελματική καριέρα, αλλά (ξανα)βρήκε τον δάσκαλό του μες στο γήπεδο, από τον Χούλιο Σέσαρ Ντε Λα Κρους, που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, φωνάζοντας το σύνθημα της επανάστασης: “Πατρίδα ή Θάνατος! Θα νικήσουμε!”

Μπορεί να μην ήταν ένας αγώνας που έκρινε το χρυσό μετάλλιο, είχε όμως ίσως μεγαλύτερη σημασία και από έναν τελικό. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Χούλιο Σέσαρ ντε Λα Κρους, με τα χρώματα της Κούβας, αντιμετώπιζε στον προημιτελικό της κατηγορίας των 91 κιλών τον συμπατριώτη του Εμάνουελ Ρέγιες, που έχει πολιτογραφηθεί όμως Ισπανός.

Ο τελευταίος άφησε την Κούβα, όταν κατάλαβε πως δεν είχε σπουδαίες προοπτικές ανέλιξης, εξαιτίας της υπεροχής του Ντε Λα Κρους, και πήγε στην ισπανική Γαλικία. Πριν τον αγώνα έκανε μια σειρά δηλώσεις, πχ ότι η άλλη πλευρά επιχειρεί να δώσει πολιτικό περιεχόμενο στην αναμέτρηση και ότι ο ίδιος είχε την ευκαιρία στην Ισπανία να αποκτήσει καλύτερη τεχνική και εμπειρία.

Αλλά ο Χούλιο Σέσαρ ντε Λα Κρους έδειξε πως οι αγώνες κρίνονται μες στο γήπεδο, όπου ήταν αδιαμφισβήτητα κυρίαρχος, επικρατώντας με 4-1 σημεία -και αφήνοντας τους Ισπανούς να μιλάνε για “αμφισβητούμενο αποτέλεσμα”.

Μετά από την ανακήρυξή του ως νικητή, ο Κουβανός ολυμπιονίκης -που υπερασπίζεται τον τίτλο του στο Τόκιο- ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και κοιτάζοντας προς την κερκίδα είπε.

Patria y vida no, patria o Muerte, venceremos…

Που πάει να πει: Όχι “πατρίδα και ζωή” (το σύνθημα του στρατοπέδου της αντεπανάστασης).
Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε! (Που είναι τα συνθήματα των επαναστατών).
(Μετάφραση: Άρης Οικονόμου).

https://twitter.com/_PCTE_/status/1421090219223392258?fbclid=IwAR0HipDM1fGcalMvQiGrjUksfvt3Hp-TLjm2v-Wdf8wU-Qs-swsR9-ZK8mY

Έτσι ο Κουβανός διατηρεί το αήττητο σερί του και παίρνει μια θέση στα ημιτελικά, με θέα ένα ακόμα Ολυμπιακό μετάλλιο για την Κούβα.

Υγ: Έχει ειδικό ενδιαφέρον ότι την παραπάνω ανάρτηση στο Τουίτερ την έκανε ο λογαριασμός του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας, που υποστηρίζουν ασφαλώς τον Κουβανό, ενώ αναφέρονται στον λιποτάκτη Ρέγιες με τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό gusano (σκουλήκι)!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: