Σκιτσογράφοι αποχαιρετούν το Θάνο Μικρούτσικο

Το δικό τους αντίο είπαν γνωστοί σκιτσογράφοι στο μεγάλο συνθέτη, με αναφορές στο έργο και τους δημιουργούς που τον ενέπνευσαν

Η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου εκτός από αιτία οδύνης για τους χιλιάδες θαυμαστές του πολυσχιδούς έργου του και της ακατάβλητης προσωπικότητάς του, αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για μια σειρά σκιτσογράφους, που απέδωσαν το δικό τους φόρο τιμής στο σπουδαίο συνθέτη. Πέρα από το εξαιρετικό σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη, το πενάκι άλλων δημιουργών μας χαρίζει όμορφες εικόνες αντάξιες της προσφοράς και του ταλέντου του μεγάλου απόντα για το 2020.

Στο σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη, ο Θάνος Μικρούτσικος εμφανίζεται στο πιάνο του ανάμεσα στον Καββαδία, το Μπρεχτ, το Μαγιακόφσκι και τον Άρη Βελουχιώτη, ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος ο Γ. Μικάλεφ εικονίζει “σελίδα ημερολογίου” από τη μέρα του θανάτου του, με το συνθέτη σε ένα πιάνο στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ανάμεσα στον Καββαδία, τη Μαρία Δημητριάδη και τον Άλκη Αλκαίο, κάτω από τα πορτραίτα του Ρίτσου, του Μπρεχτ, του Μαγιακόφσκι, του Ελευθερίου και του Χικμέτ. Ένα μουσικό καράβι εμπνεύστηκε ο Βαγγέλης Χατζής με καπετάνιο το Μικρούτσικο ενώ ο Τάσος Αναστασίου επέλεξε έναν εμβληματικό στίχο του Χικμέτ από το “Μικρόκοσμο” πάνω από συρματοπλέγματα.

 

Δείτε ακόμα:

Οι σκιτσογράφοι αποχαιρετούν τον Θάνο Μικρούτσικο – Β’ Μέρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: