“Εσύ έλειπες από την ομάδα μας” – Ο σκιτσογράφος Latuff αποχαιρετά το Ντιέγκο Μαραντόνα

“Τώρα η σύνθεση είναι πλήρης” γράφει ο Βραζιλιάνος σκιτσογράφος, που εμφανίζει τον πολυαγαπημένο παίχτη να συναντά το Φιντέλ, τον Τσε, το Σόκρατες και τον Τσάβες στον ουρανό.

Αν ακόμα χρειαζόταν κάποιος μια τελευταία απόδειξη για το τι σήμαινε ο Μαραντόνα για τον κόσμο, θα αρκούσε να ρίξει μια ματιά στη συγκίνηση που προκάλεσε ο θάνατός του στην άσπονδη ποδοσφαιρική εχθρό της Αργεντινής, Βραζιλίας, και τα συγκινητικά μηνύματα που έρχονται από διάσημους και μη της μεγαλύτερης χώρας της Λ. Αμερικής. Ανάμεσά τους και το αποχαιρετιστήριο σκίτσο του Κάρλος Λατούφ, στο οποίο εμφανίζεται ο Μαραντόνα με τη διάσημη φανέλα με το δεκάρι, να συναντά στον παράδεισο μορφές όπως ο αγαπημένος του Φιντέλ Κάστρο, ο Σόκρατες, που σαν κοινό στοιχείο με το Ντιέγκο είχαν εκτός από την μπάλα και την έντονη πολιτικοποίηση, ο Ούγο Τσάβες και ο συμπατριώτης του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, τον οποίο είχε τατού μαζί με το Φιντέλ και με τον οποίο συναγωνίζονται για τον τίτλο του διασημότερου Αργεντίνου της ιστορίας.

Ο Φιντέλ εμφανίζεται να λέει στο Ντιέγκο “Εσύ έλειπες από την ομάδα μας”, ενώ ο σκιτσογράφος προσθέτει στην ανάρτησή του πως: “Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί. Ο Μαραντόνα μας άφησε. Ωστόσο, τώρα η σύνθεση είναι πλήρης! Ευχαριστούμε Ντιέγκο”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: