Παναγιώτης Γιαννάκης για «Νουρέγιεφ»: Ο Κώστας Πετρόπουλος είχε την ατυχία να είναι τόσο καλός… (ΦΩΤΟ)

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Μy Way” στην Πάτρα ξεκίνησε με επιτυχία το ταξίδι του το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού- συγγραφέα Κυριάκου Δ. Σκιαθά, με τίτλο «Κώστας Πετρόπουλος. Ο “Νουρέγιεφ” του… μπάσκετ», που κυκλοφορεί από τις πατρινές εκδόσεις Διαπολιτισμός.

Την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Μy Way” στην Πάτρα, ξεκίνησε με επιτυχία το ταξίδι του το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού- συγγραφέα Κυριάκου Δ. Σκιαθά, με τίτλο «Κώστας Πετρόπουλος. Ο “Νουρέγιεφ” του… μπάσκετ», που κυκλοφορεί από τις πατρινές εκδόσεις Διαπολιτισμός.

Για το βιβλίο και τον Κώστα Πετρόπουλο μίλησε πρώτος ο συμπαίκτης και φίλος του, ο «δράκος» της Εθνικής ομάδας του Μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος είπε ότι «οι πατρινοί είναι πολύ τυχεροί που ένας τόσο σπουδαίος αθλητής, ένα παιδί με τεράστια προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ, έδωσε μεγάλη ώθηση στο πατρινό αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ». Και συνεχίζοντας λέγοντας ότι κατά την απόψή του ο Κώστας «είχε μια ατυχία: να είναι τόσο καλός στην ομάδα του που το μόνο που κάνανε οι άλλοι ήταν να του δίνουν τη μπάλα για να σκοράρει. Αυτό  δεν του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει τόσα άλλα πράγματα που μπορούσε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και παιδικός φίλος του Κώστα,  ο οποίος αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια για το ξεκίνημα και την εκπληκτική, στη συνέχεια, πορεία του Κώστα στο πατρινό αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος, αδελφός και συμπαίκτης  του βιογραφούμενου, αναφέρθηκε στις αρετές του βιβλίου το οποίο κατά τη γνώμη του αναδεικνύει την πολυσχιδή προσωπικότητα του Κώστα σε όλα τα επίπεδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του συγγραφέα αλλά και του τιμώμενου προσώπου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο φιλόλογος-ποιητής -μεταφραστής και σύμβουλος των εκδόσεων Διαπολιτισμός Γιάννης Η. Παππάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πατρών, ο εκπρόσωπος του δήμου Πατρέων αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, πολλοί πολιτικοί, αθλητικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της πόλης, αλλά και μαθητές, συνάδελφοι, συναθλητές και αθλητές του Κώστα Πετρόπουλου.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: