Οι «Κομμένες γλώσσες» του Παναγιώτη Κολέλη «ταξιδεύουν» στη Θεσσαλία

Μετά τις επιτυχημένες παρουσιάσεις σε Αθήνα, Δήλεσι και Θεσσαλονίκη, οι «Κομμένες γλώσσες» (εκδόσεις ΚΨΜ), η συλλογή διηγημάτων του Παναγιώτη Κολέλη που έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, θα παρουσιαστούν στη Λάρισα και στην Καρδίτσα

Μετά τις επιτυχημένες παρουσιάσεις σε Αθήνα, Δήλεσι και Θεσσαλονίκη, οι «Κομμένες γλώσσες» (εκδόσεις ΚΨΜ), η συλλογή διηγημάτων του Παναγιώτη Κολέλη που έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, «ταξιδεύουν» στη Θεσσαλία. Πιο συγκεκριμένα, οι «Κομμένες γλώσσες» θα παρουσιαστούν στη Λάρισα και στην Καρδίτσα στις 2 και 3 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. 

Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση στη Λάρισα

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το λογοτεχνικό Περιοδικό Θράκα, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι εκδόσεις ΚΨΜ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Κολέλη, «Κομμένες γλώσσες», την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού 5, Λάρισα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Κωνσταντίνα Καρυδάκη, Δημοσιογράφος

Χρύσα Μαστοροδήμου, Εκπαιδευτικός, Ποιήτρια, Συγγραφέας

Ελένη Μπάρδα, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Campus Λάρισας

Σωτήρης Παστάκας, Ποιητής

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Παναγιώτης Νταής, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων.

Συντονίζει και παρεμβαίνει ο δημοσιογράφος Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση στην Καρδίτσα

Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς, το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», το βιβλιοπωλείο Βασιλάκος και οι εκδόσεις ΚΨΜ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Κολέλη, «Κομμένες γλώσσες», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον ημιώροφο του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ (Μπλατσούκα 22, Καρδίτσα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Δημήτρης Ντανόπουλος, Εκπαιδευτικός, Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ

Λίτσα Παπανικολάου, Φιλόλογος, Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

Παρασκευή Σδρόλια, Βιβλιοθηκονόμος, Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Καρδίτσας

Κατερίνα Σταθοπούλου, Φιλόλογος, Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ράνια Κατσίκα, Πρόεδρος του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς.

Προλογίζει και συντονίζει η Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, Πρόεδρος του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», Ερευνήτρια, Συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, Χαρούλα Σαφαρή (βιολοντσέλο) και Πέτρος Τσιμπερόπουλος (πιάνο).

Την εκδήλωση υποστηρίζει η Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εννιά ιστορίες κοινωνικού ρεαλισμού, που ακροβατούν ανάμεσα στην αμείλικτη πραγματικότητα και στο μεταφυσικό, στο ορατό και το αόρατο. Ιστορίες για αυτόκλητους υπερασπιστές του νόμου και της τάξης, για στόματα που πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε κλειστά, για κεραίες κινητής τηλεφωνίας που γεννούν ελπίδες και εφιάλτες, για σχέδια που είναι εξαρχής καταδικασμένα να αποτύχουν. Για ανθρώπους που συντρίβονται, ενώ πασχίζουν να κάνουν μια καινούργια αρχή, ή αυτοκαταστρέφονται για να αποδείξουν ότι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Για φαντάρους που δεν υπηρετούν την πατρίδα τους και για πατρίδες που δεν τους αξίζουν οι φαντάροι. Για τραυματικές οικογενειακές σχέσεις, για μετανάστες που αναζητούν μερίδιο στην κανονικότητα και για μπαλκόνια που δονούνται από συνθήματα και συναισθήματα. Για τον ανίερο εναγκαλισμό του πόθου της ιδιοκτησίας και του πόθου για ένα νεαρό κορμί, έστω και νεκρό. Για άλματα στο κενό και για φυτά που καταλαβαίνουν περισσότερα από τους ανθρώπους. Για την ευτυχία και την εκμετάλλευση, δύο έννοιες τόσο διαφορετικές, που απέχουν όμως πολύ λίγο μεταξύ τους. 

«Από τις πρώτες κιόλας σελίδες θα νιώσετε πώς είναι να σπαρταράει ένας ολόκληρος κόσμος, ένας κόσμος που έχει πάρει φωτιά», σημειώνει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή στον Πρόλογο. «Όσο κι αν οι καταστάσεις που περιγράφονται σε αυτές τις ιστορίες μοιάζουν σουρεαλιστικές, ο σουρεαλισμός τους δεν απέχει πολύ από τη σκληρή καθημερινότητα που έχει σιγά σιγά διαμορφωθεί – και όχι μόνο στον τόπο μας», σημειώνει η Έρη Ρίτσου στο Επίμετρο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Παναγιώτης Κολέλης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση· ωστόσο, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και αρθρογραφεί σταθερά σχετικά με το βιβλίο, το θέατρο και την πολιτική. Οι Κομμένες γλώσσες είναι το τρίτο του βιβλίο, μετά το Επτά χρόνια στο αμόνι (Εκδόσεις Εντύποις, 2018) και την Εξαπάτηση της Δημοκρατίας (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, 2017). Αγαπάει τη θάλασσα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: