«Να μην συνθηκολογούμε με δέλεαρ ένα ξεροκόμματο που προσφέρει η εξουσία» – Έντονα συναισθήματα στην παρουσίαση του βιβλίου “Θα νικήσουμε – Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ”

Έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις… πλημμύρισαν την κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Νικόλας Αγγελίδης “Θα νικήσουμε – Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Έντονα συναισθήματα και αναμνήσεις… πλημμύρισαν την κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Νικόλα Αγγελίδη «Θα νικήσουμε – Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ”.

Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά (και οι διάδρομοι…) παρά τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας. Πάνω από 150 άτομα, εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι, αγωνιστές της διετίας του μαύρου (2013-2015), αντάμωσαν στην ξεχωριστή αυτή βραδιά για να θυμηθούν και να συζητήσουν…

Η παρουσίαση ήταν μια ανοικτή συζήτηση για τα δεδομένα του τότε… τις ανάγκες για ανατροπή της φίμωσης, αλλά και για τη μετεξέλιξη ενός αγώνα από αυτούς που πέρασαν στην ιστορία για την κατάληξη του, τη νίκη δηλαδή των εργαζομένων.

Ο Νικόλας Αγγελίδης έκανε την παρουσίαση έχοντας δίπλα του τα παιδιά του, Στράτο και Οδυσσέα, 17 ετών και 11 ετών, εξηγώντας ότι ο αγώνας από τη δική του σκοπιά είχε αυτά τα συστατικά: «Ήθελα να μπορώ να κοιτάω τα παιδιά μου στα μάτια και να μάθουν ότι πρέπει να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να πολεμάμε απέναντι στην αδικία. Να μην το βάζουμε κάτω, να μην υποχωρούμε, να μην συνθηκολογούμε με δέλεαρ ένα ξεροκόμματο που προσφέρει η εξουσία».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από την απαγορευμένη τότε «Πρωινή Ενημέρωση». Μια χούφτα εργαζομένων που είχαν απολυθεί… με επικεφαλής τον συγγραφέα, γύρισε  όλη την Ελλάδα για να βρεθεί κοντά στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ. Οι απολυμένοι εκείνη την περίοδο αντιστέκονταν εκπέμποντας κανονικά ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικό πρόγραμμα (ΕΡΤ 3) κόντρα στο μαύρο που είχε επιβάλλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος μιλώντας για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων: «Βλέποντας τις εικόνες από το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Νικόλας Αγγελίδης, νομίζω ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα… Ότι η καλύτερη περίοδος της ΕΡΤ ήταν η περίοδος του μαύρου. Γιατί ήταν η περίοδος εκείνη που η ΕΡΤ οργανώθηκε, λειτούργησε και κατά κάποιο τρόπο «διοικήθηκε» από τους ίδιους του εργαζόμενους της».

Παρέμβαση έκανε από την Αυστρία, η Κατερίνα Σαρικάκη, Τακτική Καθηγήτρια Διακυβέρνησης των Μέσων του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Αναφέρθηκε στην έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της με αφορμή τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Παρούσες την εκδήλωση – παρουσίαση και οι πρώην βουλευτίνες Αννέτα Καββαδία και Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα κατά του μαύρου.

Το βιβλίο «Θα νικήσουμε» διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία και διαδικτυακά μέσω των κοινωνικών δικτύων του συγγραφέα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτογραφίες: Νικόλας Τουρούσης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: