«Παλαιστινιακή Ποίηση» – Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο την Παρασκευή 2 Φλεβάρη η νέα έκδοση με ποιήματα των Μαχμούντ Νταρουίς, Σαμίχ Αλ Κάσεμ και Ταουφίκ Ζαγιάντ

Θα μιλήσουν: Yussef Victor Dorkhom, Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα – Γιώργος Μαργαρίτης, Ιστορικός του ΑΠΘ – Νίκος Πατεράκης, γιατρός και Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου – Μαρία Χαραλαμπάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου 

Οι εκδόσεις “Ειρήνη” θα πραγματοποιήσουν βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης με τίτλο  «Παλαιστινιακή Ποίηση», την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:30 στην αίθουσα  «Μανώλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο. 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ως ομιλητές οι: 

Yussef Victor Dorkhom, Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

Γιώργος Μαργαρίτης, Ιστορικός του ΑΠΘ 

Νίκος Πατεράκης, γιατρός και Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου

Μαρία Χαραλαμπάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ηρακλείου 

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ποιήματα από τρεις μεγάλους Παλαιστινίους ποιητές, τους  Μαχμούντ Νταρουίς, Σαμίχ Αλ Κάσεμ και Ταουφίκ Ζαγιάντ. 

Την Εισαγωγή υπογράφει η Α.Ε. Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ.  Yussef Victor Dorkhom.  

Το ιστορικό πλαίσιο δίνεται μέσα από τον πρόλογο του κ. Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο  «Προϊστορία του δράματος» που αναδεικνύει τη μακρά πορεία που οδήγησε μέχρι και τη  Νάγκμπα το 1948, καθώς και από το ιστορικό χρονικό που υπογράφει το Τμήμα Ιστορίας  των Εκδόσεων για τα σημαντικότερα γεγονότα από το 1948 μέχρι και τις μέρες μας. 

Στην έκδοση του βιβλίου, ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα 26 χαρακτικά του Δημήτρη  Κατσικογιάννη, με θέμα την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, τα οποία δώρισε στον λαό  της Παλαιστίνης μέσα από την Ερυθρά Ημισέληνο. 

Το εξώφυλλο της έκδοσης, στο οποίο απεικονίζεται ένα από τα έργα της, επιμελήθηκε η  εικαστικός Εύα Μελά, πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: