Από τους αθάνατους της Καισαριανής στους αγώνες του σήμερα

Δύο ειδικές εκδόσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στο χώρο του Φεστιβάλ

Το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής είναι κλασικός τόπος συνάντησης για όσους έχουν χάσει την παρέα τους κοντά στην Κεντρική Σκηνή ή θέλουν να χαθούν στα βιβλία και τις γνώσεις που προσφέρουν, παλιές και νέες εκδόσεις.

Εκεί μπορεί να βρει κανείς το Λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στην ειδική τιμή των 12 ευρώ μόνο για τις μέρες των τριήμερων εκδηλώσεων, που είναι αν μη τι άλλο πολύ καλή, λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο και τον πλούτο των στοιχείων που περιέχει.

Υπάρχουν όμως άλλες δύο νέες κυκλοφορίες που αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη του Φεστιβάλ. Η πρώτη είναι οι “Αθάνατοι” 200 της Καισαριανής, προς τιμήν των αλύγιστων κομμουνιστών που έπεσαν ηρωικά την Πρωτομαγιά του 44′, με βιογραφικά στοιχεία για καθέναν από αυτούς, ιστορικές και λογοτεχνικές αναφορές στα γεγονότα και το χρονικό τους.

Η δεύτερη έκδοση είναι εξίσου σημαντική, δείχνοντας το ιστορικό νήμα που συνδέει το ηρωικό παρελθόν με τους αγώνες του σήμερα. Ένα λεύκωμα με την επιμέλεια του ΠΑΜΕ, για τους ταξικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν το διάστημα της κρίσης, την τελευταία περίπου δεκαετία, με τις μεγάλες διακυμάνσεις και τη συσσωρευμένη πείρα για το εργατικό κίνημα που καλείται να την αξιοποιήσει και να την αφομοιώσει.

 

Δείτε εδώ όλες τις αναρτήσεις του αφιερώματος της Κατιούσα στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: