“Το Υπ. Πολιτισμού αντί να απευθύνει άστοχες «νουθεσίες» προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών”

Ανακοίνωση της οικογένειας του Μάριου Τόκα με αφορμή την επιστολή της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου

Η οικογένεια του Μάριου Τόκα στηρίζει την απόφασης της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου  να μην αποδεχτεί την προσφορά του υπουργείου Πολιτισμού για την δημοσία δαπάνη κηδεία του. Με κείμενο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοφιλούς συνθέτη, η οικογένεια απευθύνει οξεία κριτική στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να απαντήσει στην οικογένεια Μικρούτσικου αλλά και για τους χειρισμούς του Υπουργείου στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στο κείμενο που υπογράφεται από τη σύζυγο του συνθέτη, Αμαλία Τόκα, και τα παιδιά τους, Χαρά Τόκα, Κώστα Τόκα και Άγγελο Τόκα, σημειώνονται τα εξής:

“Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι συνιστά τιμή για κάποιον που έφυγε από τη ζωή, παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Κανείς δεν δικαιούται να κρίνει ή να επικρίνει τις επιλογές εκείνων που σηκώνουν το βαρύ φορτίο του πένθους τους αλλά και την μεγάλη ευθύνη της προάσπισης του έργου του δικού τους ανθρώπου και όσων ο ίδιος πίστευε και πρέσβευε στη διάρκεια της ζωής του.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το ίδιο υπουργείο που δημιούργησε το πλαίσιο εντός του οποίου έδρασε η αμαρτωλή ΑΕΠΙ, αλλά και η ηγεσία του, αντί να απευθύνει άστοχες «νουθεσίες» προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα (όπως ότι τα χρήματα για την μελέτη βιωσιμότητας της ΕΔΕΜ είναι του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά προέκυψαν από τις κρατήσεις της διανομής δικαιωμάτων των δημιουργών), οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημιουργών, ζητάμε την άμεση αδειοδότηση της ΕΔΕΜ!”

 

Δείτε ακόμα:

Οικογένεια Θάνου Μικρούτσικου: “Δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: